Ultratrailloper Kilian Jornet lanceert eigen outdoorsportmerk

Kilian Jornet wordt door velen gezien als de beste ultratrailoper en skyrunner van de wereld. Dan heb je ook wel kijk op wat goed materiaal is voor hardlopers. Daarom sloeg hij de handen ineen met het Spaanse- het Spaanse mode-en schoenenmerk Camper om zijn eigen merk te introduceren: NNormal.

In het najaar van 2021 zette Jornet na 18 jaar zijn samenwerking met Salomon stop. Hij liet toen al weten dat hij bezig was aan een nieuw project, maar daarover kon de ultraloper nog niets meer zeggen.

Ontworpen en getest tussen Mallorca en Noorwegen

Tot nu dus. Woensdag maakte hij zijn grote verrassing bekend: samen met het Spaanse mode- en schoenenbedrijf Camper lanceert hij binnenkort zijn eigen sportmerk NNormal: een outdoorsportmerk, ‘ontworpen en getest tussen de kusten van Mallorca in Spanje en de fjorden in Noorwegen.’

Trailschoenen

De eerste producten die NNormal op de markt zal brengen, zijn schoenen voor trailrunning en hiken. De missie van het merk is om materiaal en producten te ontwikkelen die functioneel, duurzaam en prestatiegericht zijn. Het idee zou zijn ontstaan uit de combinatie van Jornets Spaanse roots – hij groeide net buiten Barcelona op – en zijn huidige leven in Rauma in Noorwegen.

De eerste NNormal-producten zullen in de herfst van 2022 in Europa en Noord-Amerika verkrijgbaar zijn via www.nnormal.com en geselecteerde outdoor- en loopspeciaalzaken.

Over Kilian Jornet

Jornet won bijna alle grote ultramarathons, waaronder de Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) en de Hardrock 100. Op beide events liep hij tevens ook de snelste parcoursrecords. De Spaanse loper is bovendien bekend voor zijn talent in het mountaineering met onder meer verschillende FKT’s (Fastest Known Times) in de Alpen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?