Usain Bolt feliciteert Femke Bol met nieuwe prijs

De 23-jarige Amersfoortse werd donderdagavond 16 november tijdens het Atletiekgala in Barneveld verkozen boven Niels Laros en Joël de Jong. Usain Bolt sprak een videoboodschap in.

Bol won dit jaar twee keer goud op het wereldkampioenschap Atletiek, twee keer goud op de Europees Kampioenschappen indoor en zette een wereldrecord indoor neer. De vakjury was lovend over bol: “Femke Bol is de beste van de wereld vanwege haar consistent presteren op het hoogste niveau en de impact die ze daarmee in heel Nederland en daarbuiten genereert. Femke is een voorbeeld voor iedereen met haar toewijding, teamspirit en toegankelijkheid.”

Laros en De Jong

Niels Laros won twee keer goud op de Europees Kampioenschappen onder 20. Joël de Jong won goud op de 100 meter (T63) en brons bij het verspringen op de wereldkampioenschappen Para Atletiek. Zij grepen net naast de hoofdprijs.

Felicitatie Usain Bolt

De Jamaicaanse sprintlegende had nog een persoonlijke boodschap voor Femke donderdagavond.

Dafne Schippers

Tijdens het gala werd ook uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Dafne Schippers. Na een muzikale ode sprak Jan Markink, voorzitter van de Atletiekunie, haar toe. “Het is moeilijk de juiste woorden te vinden die onderschrijven wat jij hebt betekend voor onze zo geliefde sport, voor onze achterban, voor al die jonge Dafne’s in Nederland en daarbuiten, voor de fans en misschien wel de belangrijkste: voor de huidige generatie topatleten en talenten.”

Ook wereldatlete van het jaar?

Bol werd eerder al uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar en is ook genomineerd voor wereldatlete van het jaar. De uitreiking daarvan vindt plaats op 11 december.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?