Warme NK 100 km

Het was warm in Winschoten, waar dit weekend het NK 100 kilometer plaatsvond tijdens het RUNweekend. Maar Sameena van der Mijden en Tjeerd Popkema mogen zich de nieuwe Nederlands Kampioenen noemen.

Tijdens het RUNweekend in Winschoten stonden er verschillende onderdelen op het programma. Naast de 100 kilometer konden lopers onder meer deelnemen aan een 50 kilometer, de 10×10 estafette of de funrun. De 100 kilometer was ook dit jaar weer decor van het NK.

NK

Door het warme weer waren er veel lopers die de eindstreep niet haalden en voortijdig uitstapten. Zo moest ook de favoriet voor de overwinning bij de dames op het NK 100 km, Hinke Schokker, na bijna 5,5 uur gelopen te hebben, uitstappen. Het NK werd uiteindelijk bij de heren gewonnen door Tjeerd Popkema, die een tijd noteerde van 7:55:35. Bij de dames ging de overwinning naar Sameena van der Mijden, die finishte in een tijd van 8:05:00.

100 km solo

Ook lopers uit het buitenland wisten Winschoten te vinden. De overwinning bij de 100 kilometer ging naar de Braziliaan Gabriel biel Barros. Hij liep de 100 kilometer in een tijd van 7:23:04. De snelste dame was de Italiaanse Serena Natolini. Ze bleef met nog geen 20 seconden verschil haar landgenote Frederica Moroni voor.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie van de 47e RUN, waarbij vooral de betrokkenheid van de buurtbewoners wordt geroemd. Dankzij hun verzorging en waterdouches op het parcours kregen de lopers de nodige verkoeling.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?