Wereldrecord: Harvey Lewis stopt pas na 724,25 kilometer!

Het WK Backyard Ultra in het Amerikaanse Bell Buckle (Tennessee) zit erop. De Amerikaan Harvey Lewis hield het 108 rondjes vol en zette zo een nieuw wereldrecord neer in deze extreme hardloopwedstrijd. De Nederlander Roman Packbier verbeterde het Nederlands record met één ronde.
Binnen het uur een rondje van 6,706 km afleggen en dat zolang tot er nog maar één loper overblijft. Dat is het opzet van de Big’s Backyard Ultra World Championship. 75 ultralopers van over de hele wereld gingen zaterdag 21 oktober de uitdaging aan. Voormalig wereldrecordhouder Merijn Geerts hield het 100 rondjes vol en werd zesde.
108 ronden

Voor de zege ging het tussen Harvey Lewis en Ihor Verys. De 29-jarige Canadees hield het woensdagavond na 107 rondes voor bekeken, de 47-jarige Amerikaan had nog energie genoeg om er nog een 108ste ronde uit te persen. In totaal liep hij dus 724,25 kilometer. Twee jaar geleden won Lewis het WK Backyard Ultra met ‘slechts’ 85 rondjes.

Phil Gore

Met 108 rondes, goed voor 724 km, heeft Lewis het wereldrecord van Phil Gore van de tabellen geveegd. De Australiër liep vorig jaar op de Dead Cow Gully Backyard Ultra in het Australische Queensland 102 rondes. In Bell Buckle moest Gore woensdag vrede nemen met een vijfde plaats met 100 rondes. Voor Gore deelden Geerts en Steyaert het wereldrecord met 101 rondes.

Roman Packbier

Voor Nederland nam Roman Packbier, die eerder de Backyard Ultra in Nederland won, deel aan de wereldkampioenschappen. De 51-jarige Brabander verbeterde in Tenesse het Nederlandse record met 1 ronde en bracht het naar 43. Hij liep in totaal 288 kilometer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?