Winters genieten bij DSW Bruggenloop Rotterdam en KLM Urban Trail Eindhoven

Het was winters koud afgelopen weekend, maar daar lieten vele hardlopers zich niet door weerhouden. De 12.000 deelnemers aan de uitverkochte DSW Bruggenloop Rotterdam en de 2500 lopers bij de KLM Urban Trail in Eindhoven konden wel van het weer genieten, vooral van de warmte bij de finish. Een kort verslag van beide hardloopevenementen.

Na een tijd van afwezigheid was het op zondag 11 december 2022 weer ouderwets genieten tijdens de DSW Bruggenloop. De 32e editie van het winterse hardloopevenement was een groot succes. 12.000 deelnemers trotseerden de kou op weg naar hun welverdiende medaille. De start en finish waren bij het iconische Stadion Feijenoord. Voor Stichting Ambulance Wens was er een prachtige donatie van €16.820,- euro.

Verlichte skyline

Na een mooie tocht van 15 kilometer over de Rotterdamse bruggen, gingen Max Polak en Elsemieke Kin er met de eretitels vandoor. Zij hadden overduidelijk geen last van het winterse weer en bereikten de finish na 46 minuten en 9 seconden (Polak) en 53 minuten en 43 seconden (Kin).

Het was onderweg weer genieten als vanouds voor de deelnemers. Om alvast in de kerstsfeer te komen keken de lopers tijdens deze winterklassieker uit op een prachtig verlichte skyline van Rotterdam. Onderweg waren er meerdere muziekpunten om de lopers aan te moedigen op weg naar de finish. De DSW Bruggenloop eindigde met het feestelijke onthaal van de laatste loper.

KLM Urban Trail Eindhoven

Op zondag 11 december vond ook de laatste KLM Urban Trail van 2022 plaats in Eindhoven. In de lichtstad liepen ruim 2.500 deelnemers een route van 6 of 10 km met onderweg vijftien bijzondere highlights. Ondanks dat de temperatuur onder het vriespunt lag hielden de deelnemers de sfeer en het tempo er goed in.

De start en finish vonden dit jaar plaats bij de Technische Universiteit Eindhoven. In het warme auditorium konden de deelnemers hun startnummers ophalen voordat ze de kou zouden trotseren. De eerste locatie was een bijzondere. In CKE, een locatie die iedereen de kans biedt om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven, vond een tentoonstelling plaats over de geschiedenis van de Urban Trails. Na deze bijzondere locatie liepen de deelnemers van de tien kilometer door richting Strijp-S waar de locaties Loetje, SX, Commit 040 en Speeltuinvereniging Philipsdorp bezocht werden. De vijf en tien kilometer kwamen na een bezoek aan Inntel Hotel Art, Mediamarkt en Piazza Center weer bij elkaar om de route te vervolgen door het gezellige centrum.

De lopers liepen over de vloer van sportmarketingbureau Triple Double. Foto door: Joris Bisschops
Brabantse sfeer

In de binnenstad openden LAB-1 en Stadsbrouwerij & Café 100 Watt hun deuren voor de deelnemers. Beide locaties maakten er een leuk feestje van waardoor de deelnemers een echte Brabantse gezellige sfeer konden proeven. In Wielercafé Cyklist werden zowel de kopgroep als de achterlopers hard werden aangemoedigd, en nog geen honderd meter verder konden de deelnemers met bewondering kijken naar de archeologische en historische voorwerpen in het Erfgoedhuis.

De route kwam bijna tot zijn einde, maar niet voordat BoulesBitesBar werd bezocht. In het gezellige café waar ook een potje jeu de boules gespeeld kan worden, stond veel support klaar om de deelnemers aan te moedigen richting de finish.

De kalender voor 2023 wordt binnenkort bekendgemaakt op klmurbantrailseries.nl.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?