Worden dit de duurste loopschoenen ooit?

Veilingshuis Sotheby’s verwacht opnieuw een monstersom voor deze Nike’s.

Je verwacht het misschien niet, maar het paar Nike’s op de foto hierboven zullen hoogstwaarschijnlijk verkocht worden voor zo’n 1 miljoen dollar. Slechts één paar sneakers kon ooit al voor meer dan 1 miljoen geveild worden.

Vanaf 23 juli, de dag waarop de Olympische Spelen van start gaan, kan je bieden op deze bijzondere Nike’s via Sotheby’s. Het bekende veilingshuis verwacht dat dit unieke paar verkocht zal worden voor een bedrag tussen 800.000 en 1,2 miljoen dollar. Dat betekent dat Nike zijn tweede duurste sneakers ooit kan verkopen nadat er in april dit jaar al 1,8 (!) miljoen euro werd neergelegd voor de Nike Air Yeeze 1s van rapper Kanye West. Die som brak het vorige record van de Nike Air Jordan 1s van 615.000 dollar.

Dat de veiling start op dezelfde dag als de Olympische Spelen in Tokio is niet zonder reden. De schoenen werden ontworpen door Bill Bowerman voor de Canadese sprinter Harry Jerome, die op de Spelen in Tokio van 1964 naar een medaille snelde op de 100 meter. Deze zeldzame spikes hebben een rode pijl, die aan de oorsprong ligt van het iconische Nike ‘swoosh’ logo.

Sotheby’s stelt dat de schoen van Bowerman, die samen met Phil Knight Nike oprichtte, “Een hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Nike vertegenwoordigt.” Dat er een grote som zal voor worden betaald, staat buiten kijf. Het is enkel nog maar de vraag of de schoenen ook daadwerkelijk voor meer dan 1 miljoen verkocht zullen worden …

Voor de liefhebbers: de online veiling van Sotheby’s gaat van start op 23 juli en eindigt op 2 augustus.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?