zomeressentials voor hardlopers

We hebben tegenwoordig kleding die ons tegen allerlei verschillende weersomstandigheden beschermt tijdens het hardlopen. We trotseren tegenwoordig moeiteloos regen, wind en kou tijdens het hardlopen. Tijdens de zomermaanden lijken we die bescherming vaak te vergeten. Maar ook tijdens de zonnige dagen van het jaar doen we er goed aan om ons lichaam te beschermen.

Julbo

Julbo is al jaren toonaangevend op het gebied van sportbrillen. Het van oorsprong Franse bedrijf kent een lange geschiedenis, die ruim 130 jaar geleden begon met het maken van brillen voor bergbeklimmers. De ervaring die Julbo heeft opgedaan in deze veeleisende sport hebben zij inmiddels ook vertaald naar andere sporten. Met brillen als de Aero heeft ze ook in het hardlopen een uitstekende reputatie opgebouwd.

Sinds vorig jaar hebben ze drie klassiekers gebundeld in een aparte serie. Deze Segment serie bestaat naast de Aero ook nog uit de Aerospeed en de Aerolite. De lichte en ergonomische frames van deze brillen zijn gecombineerd met de REACTIV lens, die bekend staat om haar brede fotochromatische range. Een lens die zowel in de felle zon als in situaties met weinig licht uitstekende zichtbaarheid biedt.

Aero

Deze bril is geschikt voor lopers die houden van uitdagende activiteiten zoals trailrunning. De Aero heeft een lens uit één stuk die daardoor een breed en vrij zichtveld biedt. De lens is bovendien zoveel mogelijk los gehouden van het frame voor een optimale ventilatie om te voorkomen dat de bril gaat beslaan. Daarnaast is deze bril voorzien van schokdempers aan het uiteinde van de brilveren, die zorgen voor een nog betere pasvorm.

Aerolite

De Aerolite is afgeleid van de Aero is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en lopers met een smal gezicht. Deze bril voldoet aan dezelfde hoge standaarden als de Aero.

Aerospeed

De Aerospeed is volledig geoptimaliseerd voor de duursporter die het maximale uit zichzelf wil halen. De grote fotochromatische lens biedt een nog breder zichtveld dan de Aero en het innoverende aerodynamische ontwerp combineert draagcomfort met een minimale luchtweerstand.

Lancaster Sun Sport Face Invisible Face Mist SPF30

Tijdens het sporten loop je het risico sneller te verbranden. De zweetdruppels werken namelijk als een vergrootglas op de huid. Het kan daarom zeker geen kwaad om je huid te beschermen met een zonnebrandcrème. Maar niet iedere crème is hiervoor geschikt.

De Lancaster Sun Sport Face Invisible Face Mist is speciaal ontwikkeld om mee te sporten. Met deze alcoholvrije spray kun je een onzichtbare beschermingslaag op je huid aanbrengen die beschermt tegen uva, uva, infrarood en zichtbaar zonlicht. De spray kan zowel op een droge als op een natte huid aangebracht worden. Deze voelt niet vettig aan en plakt ook niet. Naast de beschermende werking (zonnefactor SPF 30) hydrateert deze spray je huid ook nog eens.

Ciele Caps

Ciele is een Canadees bedrijf dat zich volledig heeft toegelegd op het fabriceren van caps voor hardlopers. Met een petje van Ciele haal je niet alleen een functionele bescherming tegen de zon in huis. De caps zijn ook onderscheidend in hun design.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?