Zomerse boekentips

Is jouw vakantie nog niet voorbij en heb jij nog het heerlijke vooruitzicht om relaxt op je tuin- of strandstoel te ploffen met een goed boek? Deze boeken over sport, gezondheid en vrije tijd worden door onze redactie warm aanbevolen.
Koning van de lange afstand

Nadat hij op jonge leeftijd terechtkwam in Den Helder, volgde een bij vlagen levensgevaarlijke reis die Abdi Nageeye in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht, voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland en de liefde voor het hardlopen ontdekte. Eind 2021 kwam de vernieuwde versie van ‘Atleet zonder grenzen’ uit, waarbij André van Kats een inkijk geeft in de carrière van het Nederlandse marathontalent en de lange weg ernaartoe.
Abdi Nageeye, Atleet zonder grenzen – André van Kats

De mens achter de atleet

Net als het verhaal van Nageeye, heeft ook boezemvriend Bashir Abdi een bijzonder verhaal, dat hij samen met Peter Vervaet neerpende in ‘Op de loop’. De beste marathon[1]loper van België vertelt over zijn hobbelige weg van Somalië tot Gent en laat hij kennis[1]maken met de persoon die schuilgaat achter de atleet. ‘Op De Loop’ is een verhaal over veerkracht en aanpassingsvermogen, waarvan we allemaal kunnen leren.
Op de loop – Bashir Abdi & Peter Vervaet

Najaarsdoel in zicht

Hans en Ron brengen hun passies – natuurkunde en hardlopen – samen en zetten lopers aan om met een vermogensmeter te lopen. Hun laatste (Engels[1]talige) boek ‘The Power to Run’ is een toegankelijk boek voor prestatiegerichte sporters, ideaal als voorbereiding op een sportief najaar.
The Power to Run – Hans van Dijk, Ron van Megen & Koen de Jong

Sterker na de blessure

In het boek ‘Leren revalideren’ gaan sportpsychologen Afke van de Wouw en Yara van Gendt uitgebreider in op de psychologische aspecten in het revalidatietraject. Het praktijkboek is gebaseerd op theorieën en onderzoek uit de (sport)psychologie en sportwetenschappen. Dank[1]zij de tips en oefeningen in het boek zal je effectiever revalideren, sterker uit je revalidatie komen en de kans op een nieuwe blessure verkleinen.
Leren Revalideren – Afke van de Wouw & Yara van Gendt

Sweet dreams

We weten allemaal dat slaap invloed heeft op de sportprestaties. Toch kampen velen met slaapproblemen. In dit boek duikt professor neurologie Steven Laureys in het slapende brein. Hij legt uit waarom een goede nachtrust belangrijk is en hoe je aan een betere slaap werkt.
Het no-nonsense slaapboek – Dr. Steven Laureys

Bye bye dieet!

Het concept van intuïtief eten en bewegen wint steeds meer aan kracht. Ook Alessia Couvreur leert je in haar boek ‘Bye bye dieet: intuïtief eten’ hoe je naar je lichaam kan luisteren, gezond kan eten en met mildheid naar jezelf kan kijken. Er komt een zee van tijd vrij doordat je je niet meer met eetregels bezighoudt … Extra tijd om te gaan lopen dus!
Bye bye dieet: intuïtief eten – Alessia Couvreur

Gezonde kookinspiratie

Vakantie betekent voor velen tijd om te kokerellen. Inspiratie nodig? Haal dit kookboek in huis. De gerechten van de immens populaire ‘Karola’ bewijzen dat een evenwichtige maaltijd makkelijk én lekker is. Ze geeft tips om geen voeding te verspillen en seizoensgebonden te koken. Eten dat goed is voor jou én de planeet.
Karola’s Kitchen: het kookboek – Karolien Olaerts

Beentjes in de lucht

In de zomer heb je eindelijk tijd voor al die ongelezen boeken die je hebt opgespaard. Deze vijf fictietoppers zijn ideaal als vakantielectuur:
• De overlevenden – Alex Schulman
• Pluto – Lara Taveirne
• Jacht – Toni Coppers
• De zomer van je leven – Jill Mansell
• Italië voor altijd – Nicky Pellegrino

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?