1.000 lopers zijn sneller dan Eliud Kipchoge

Het afgelopen weekend werd de ‘Marathon Pour Tous’ op de Champs-Elysées gelopen, waarbij meer dan 3.600 lopers het konden opnemen tegen ’s werelds beste marathonloper Eliud Kipchoge. Het massa-evenement met Kipchoge vierde de countdown van 1000 dagen voor de Olympische Spelen in Parijs (Paris 2024).

De organisatoren van Paris 2024 en officiële sponsor van de ‘Marathon Pour Tous’ Orange wilden de symbolische mijlpaal vieren met een unieke achtervolgingsrace in hartje Parijs, waarbij zoveel mogelijk lopers de marathonwereldkampioen moesten voorblijven. Het event in het laatste weekend van oktober was een voorproefje op de Marathon Pour Tous’, dat de eerste wedstrijd wordt in de geschiedenis van de Olympische Spelen dat toegankelijk zal zijn voor het publiek. De race vindt in 2024 plaats op dezelfde dag en op hetzelfde parcours als de mythische olympische marathonwedstrijd.

‘Blij om te verliezen’

In totaal slaagden 1000 lopers erin om de finishlijn voor Kipchoge te kruisen en wisten zich zo te verzekeren van een ticket voor de Marathon Pour Tous in 2024. “Dit is de eerste keer dat ik blij ben om te verliezen”, blikt Eliud Kipchogemet een knipoog terug op de unieke wedstrijd. “Mijn verlies is een overwinning voor honderden lopers die ik graag in 2024 in Parijs wil leren kennen.”

Win ook een ticket voor Parijs 2024

Paris 2024 wil de ervaring van de Olympische Spelen met zoveel mogelijk mensen delen. De Club Paris 2024 zal gedurende het jaar verschillende events organiseren om de grote atleten dichter bij hun fans te brengen. Andere kansen om een deelnameticket aan de Marathon Pour Tous te bemachtigen zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van de events en je deelname aan de marathon in 2024 winnen? Dan kan je lid worden van Club Paris 2024 en de officiële ‘The Marathon Pour Tous’-app installeren om deel te nemen aan de challenges en je ticket te bemachtigen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?