ASML Marathon Eindhoven verwacht recordaantal deelnemers

De inschrijvingen van de 39e editie van ASML Marathon Eindhoven zijn geopend. Het evenement vindt traditiegetrouw plaats in het tweede weekeinde van oktober, dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Met meer dan 25.000 inschrijvingen ontving de organisatie afgelopen editie een record aantal deelnemers.

De groei komt met name door toenemende interesse op de laagdrempelige afstanden , zoals City Run en 1/4 Marathon, en zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Dagmar van Stiphout, namens de organisatie: “Met meer dan 25.000 inschrijvingen had ASML Marathon Eindhoven afgelopen editie een record aantal deelnemers. Deze groei is met name te vinden op de laagdrempelige afstanden – zoals City Run en kwart marathon – en zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Maes van Lanschot, wethouder Sport, benadrukt dat het evenement voor zeer toegankelijk is: “Of je nou net 4 jaar bent geworden en je allereerste 1.600 meter aflegt of een geweldige toptijd op de marathon wilt neerzetten, dit loopevent is voor iedereen een belevenis. De marathon in Eindhoven is een traditie voor jong en oud, beginners en profs, klasgenootjes en collega’s. Sport en gezelligheid gaan hier heel goed samen. Je hebt nog even de tijd om te trainen. Doe jij ook mee?”

 

ASML pakt Your Marathon Challenge op

Ook de Your Marathon Challenge pilot van Brabant Sport Fonds wordt dit jaar voortgezet. ASML zal in 2023 en 2024 titelsponsor zijn van de Your Marathon Challenge en deze pilot een stap verder brengen om meer inwoners van de Brainport Eindhoven regio die wel willen finishen op de Vestdijk, maar om verschillende redenen niet kunnen hardlopen te helpen sportieve doelen te stellen en in beweging te komen. Bij Your Marathon Challenge volbrengen wandelaars de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht.

Marathon Eindhoven Urban Walk

De wandeltocht heeft ook een ontwikkeling doorgemaakt. In plaats van de 5, 10 en 15 kilometer van vorig jaar wordt deze wandeltocht ‘Marathon Eindhoven Urban Walk’ genoemd en zijn de afstanden aangepast naar 12 kilometer en 20 kilometer. Een prachtige wandeling voor fervente wandelaars langs mooie onontdekte plekken en gebouwen van Eindhoven waarbij de deelnemers onderweg worden getrakteerd op muziek, acts en verzorging.

Belgisch Kampioenschap

Tijdens de 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven zal op zondag 8 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. Het is de zevende keer dat het kampioenschap deel is van de marathon.

Programma zaterdag 7 oktober

Dit jaar kunnen mensen op zaterdag 7 oktober meedoen aan de Your Marathon Challenge. Daarnaast zal ook de Marathon Eindhoven Urban Walk plaatsvinden.

Programma zondag 8 oktober

Op zondag 8 oktober staat de ASML Marathon, inclusief Belgisch Kampioenschap Marathon op de agenda. Ook vinden de Jumbo Mini Marathon (1,6 kilometer voor het hele gezin), RSM City Run (5 kilometer), 1/4 Marathon (10,55 kilometer), ASML Halve Marathon en Business Runs over diverse afstanden plaats.

Meer deelnemers, meer partnerships

Naast het recordaantal inschrijvingen afgelopen editie, is het opvallend dat ook het aantal partnerships voor het grootste loopfeest van Zuid-Nederland toeneemt. Sinds vorig jaar is ASML titelpartner en vanaf deze editie zijn er ook weer nieuwe partners verbonden. Zo verwelkomt de organisatie onder meer RSM en Jumbo als nieuwe sponsoren.

Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardlooponderdelen is vanaf vandaag mogelijk via www.asmlmarathoneindhoven.nl.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?