Bauke Mollema verrast tijdens Monaco Run

We keken al met verbazing naar de prestaties van Tom Dumoulin, die naast wielrenner ook een goede hardloper bleek te zijn. Maar Bauke Mollema laat zien de 10 kilometer nóg sneller te kunnen lopen.

Afgelopen weekend liep Mollema de Monaco Run van 10 kilometer in een tijd van 31.48, een gemiddelde van 3.09 minuut per kilometer! Hiermee is hij sneller dan Tom Dumoulin, die de 10 kilometer in 32.28 tijdens Maastrichts Mooiste in 2021 liep en ook op de halve marathon in Amsterdam een snelle tijd liet noteren. Mollema werd met zijn tijd 4e overall en 1e in zijn categorie. “Eerste podium van het seizoen!”, grapt hij dan ook op zijn social media.

Foto: instagram Bauke Mollema

Of Mollema vaker aan de start zal staan van een loopwedstrijd is niet ondenkbaar. Maar de focus zal de komende jaren eerst nog liggen op wielrennen. De 37-jarige wielrenner fiets nog tot en met 2026 voor zijn ploeg Lidl-Trek.

Gezondheidsvoordeel

Was hardlopen vroeger nog een doodzonde voor wielrenners, tegenwoordig worden in de wintermaanden vaker de hardloopschoenen aangetrokken. Hardlopen heeft voor wielrenners namelijk gezondheidsvoordelen. Doordat met wielrennen geen impactsport is, heeft dat een negatieve invloed op de botten. Hardlopen zorgt ervoor dat de botten niet te broos worden.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?