Beleef De Halve van De Haar

Ontdek op zaterdag 11 juni al rennend of wandelend de mooie kasteeltuinen, dorpen en groene lanen bij Kasteel de Haar. Lopers kunnen kiezen voor een ‘koninklijke kasteelloop’ van 5 km, 10 km of halve marathon. Inschrijven voor de mooiste kasteelloop van Nederland is nog mogelijk!  

Betoverend parcours

Het parcours van De Halve van De Haar leidt je langs parken, huizen met roodwitte luiken, poorten en natuurgebieden van Landgoed Haarzuilens. Met enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers heeft het evenement een geweldige sfeer. Waar er afgelopen jaren enkel langs het kasteel gelopen werd, is dit jaar de start en finish bij het kasteel. De loop vindt dit jaar plaats in de avond, wat de belevenis extra bijzonder maakt.

Voor iedereen


Het evenement is geschikt voor jong en oud. Op het programma staan de halve marathon, 10 km en 5 km. In de koele avond worden deze afstanden afgelegd.

Voor jonge atleten worden de gezellige Prinsen en Prinsessenloop 1 km en Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km georganiseerd. Extra leuk: de jonge sportievelingen worden uitgenodigd om verkleed als prins, prinses of ridder mee te doen.

Ook liefhebbers van de wandelschoenen kunnen genieten van deze unieke setting. Voor hen is er de Kasteelwandeling van De Haar, met keuze uit routes van 12 km en 20 km. Je loopt langs waterpartijen, over groene lanen, door de rozentuin en over ophaalbruggen met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de torens van het kasteel.

Voor inschrijven en meer informatie: www.dehalvevandehaar.nl

Vooruitblik in RunningNL magazine

Wil je meer weten over de (rijke geschiedenis van) De Halve van De Haar? In het mei/juninummer van RunningNL magazine blikken we uitgebreid vooruit op ’s lands mooiste kasteelloop en het betoverende parcours. Je kan RunningNL magazine hier online bestellen of het premium-artikel hier terugvinden.

RunningNL magazine trok voor het mei/juninummer naar Kasteel De Haar voor een uitgebreide vooruitblik. Foto: Joyce Bongers

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?