Ben je kapot? Zo verberg jij je vermoeidheid!

Het maakt ons echt niets uit wat andere mensen denken als we aan het hardlopen zijn. Of toch wel? Wie zijn oren en ogen goed open houdt, ziet regelmatig verdachte dingen. Alles om de vermoeidheid te verbergen en zo een goed figuur te slaan.
Want straks denkt iedereen dat jij in slechte conditie verkeert. Of dat de leeftijd nu écht begint te tellen. Zo moeten we eigenlijk niet redeneren, maar het is onvermijdelijk. Dit zijn de vijf meest beproefde tactieken om je vermoeidheid te verbergen (of om andere hardlopers te betrappen).

1. Gebruik de omgeving

Doe alsof je iets speciaals spot in de omgeving. “Heb je die vos daar gezien in de bosjes? Verdorie, hij is net weg!” Ondertussen kom jij even op adem.

2. Kijk op je horloge

Kijk vaak op je horloge en vertraag je pas. Zo lijkt het erop dat je een strak loopschema volgt, waarbij je in een bepaalde hartslagzone blijft of een afgesproken tempo volgt.

3. Strech tussendoor je spieren

Stretchen is een uitstekend middel om je training te onderbreken en even op adem te komen. Andere lopers weten toch niet hoe lang je al op pad bent.

4. Doe een valse interval

Een variant op punt 2. Kijk op je horloge, voer het tempo op en val vervolgens helemaal stil. Doe alsof je het laatste blok van een zware intervaltraining achter de rug hebt. Schud vervolgens met je hoofd om duidelijk te maken dat het een slechte interval was. Zo versterk je het effect.

5. Versnel in het zicht van anderen

Een klassieker. Daar maakt vrijwel iedereen zich schuldig aan. Zit je helemaal kapot? Zet dan een tandje bij en haal die loper voor jou (zeker als het een bekende is) in. Daarna kies je natuurlijk een andere route, waarna je overgaat op punt 1 of 3. Succes gegarandeerd!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?