Beweegplatform Keep Moving registreert tienduizenden kilometers in coronatijd

We zitten al 2 weken thuis maar dat betekent niet dat we de hele tijd stilzitten. Integendeel, het coronavirus brengt ons massaal in beweging.

De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Behalve met z’n allen gezond blijven, is het ook belangrijk dat we ons mentaal goed blijven voelen. Dat we positief en hoopvol blijven denken en kijken naar de toekomst. Ongetwijfeld zal deze crisis ook heel wat goede dingen met zich meebrengen op langere termijn. Alvast één positief punt: het groeiende besef van het belang van bewust bewegen om je fysiek én mentaal goed te voelen.

Keep moving!

Om mensen te stimuleren in deze tijd te blijven bewegen hebben een aantal organisaties hun krachten gebundeld en in een mum van tijd een nieuw beweegplatform opgericht: keepmoving.eu. Op dit platform kun je je uitgestelde of afgelaste sportevenement lopen, wandelen of fietsen en de dappere zorgverleners een hart onder de riem steken door je medaille aan hen op te dragen. Inmiddels zijn er al meer dan 300.000 kilometers geregistreerd via Keep Moving.

Hardlopen met Evy

Ook de populaire app Hardlopen met Evy merkt het ‘positieve effect’ van de crisis. In de eerste quarantaineweek registreerden meer dan 20.000 nieuwe gebruikers zich in de app en trokken ze allen samen zo’n 40.000 keer de loopschoenen aan. Ter vergelijking: de week ervoor waren het er 6.600, dus een zeer groot verschil. In de tweede lockdownweek kwamen er maar liefst 23.000 nieuwe users bij en werden er bijna 60.000 looptrainingen geregistreerd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?