Brooks Glycerin 21: maximaal comfort voor de duurloper

Met de Glycerin 21 brengt Brooks een neutrale hardloopschoen op de markt met een hoog gehalte aan ‘cushioning’. Het resultaat? Een extreem zachte en comfortabele schoen, waarmee je kan én wil blijven lopen.
Getest

Bij het aantrekken van de Brooks Glycerin 21 voel je het direct: je voet wordt omhuld door een zachte en mooi aansluitende pasvorm. Het bovenwerk is gemaakt van een licht, ademend geweven materiaal dat soepel meebeweegt en de voeten warm houdt. Dankzij de dik gewatteerde hielkap wordt je hele voet opgeslokt door een zacht aanvoelende schoen. De Glycerin 21 heeft ten opzichte van zijn voorganger 2 mm meer DNA LOFT v3 in de tussenzool. Deze superkritische foam – gemaakt met stikstofinfuus – zorgt voor een extreem zachte landing. Zeker de hiellander of zwaardere loper zal voordeel ondervinden van de maximale cushioning en drop van 10 mm. De schokbelasting van de landing wordt door de demping goed gereduceerd, wat een comfortabel gevoel geeft en je gewrichten en spieren mooi ontlast. Nadeel is wel dat dit de responsiviteit van de schoen beïnvloedt, waardoor de schoen minder geschikt is voor het lopen van een PR. De Glycerin 21 is wel perfect inzetbaar voor hersteltrainingen of langere duurlopen, want op deze schoenen heb je het idee uren te kunnen doorgaan.

Het comfort van de Glycerin is ook te danken aan de ruime toe box: je tenen krijgen bij de landing alle ruimte om zich te spreiden, wat voor nog meer stabiliteit zorgt. Want ondanks dat je het gevoel hebt iets in de schoen weg te zakken, biedt de Glycerin 21 een erg mooie mate van ondersteuning en stabiliteit. Ook de buitenzool toont dat deze Glycerin gemaakt is voor het malen van veel (comfortabele) kilometers. De schoen heeft een duurzame en lichte buitenzool van RoadTack rubber, die perfect geschikt is voor op harde ondergrond. In tegenstelling tot zijn voorganger bestaat de buitenzool van de Glycerin 21 uit segmenten. Dit maakt de schoen lichter en vergroot de beweeglijkheid in de voorvoet. Toch doet deze flexibiliteit niets af aan de grip. Ook tijdens loopsessies in de regen behield de schoen een goede tractie met de ondergrond.

Conclusie

De Brooks Glycerin 21 voelt comfortabel en zacht aan. De maximale demping maakt deze schoen zeer geschikt voor hersteltrainingen en langere duurlopen. ‘Run Happy’ is niet voor niets de slogan van Brooks, want van een loopsessie met deze Glycerin word je gewoon gelukkig. De schoen is geschikt voor zowel beginnende als zwaardere lopers, maar even goed voor kilometervreters.

 

Brooks – Glycerin 21

179,95 euro

www.brooksrunning.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?