Ultraloopster Courtney Dauwalter breekt opnieuw record

De Amerikaanse ultratrailloopster wint nu ook de gerenommeerde Hardrock 100, amper drie weken na haar overwinning op de Western States 100.

Amper drie weken na het verpulveren van het parcoursrecord op de Western States 100 (een van de zwaarste 100 mijl-wedstrijden ter wereld), stond Dauwalter vorige vrijdag aan de start van de Hardrock 100 Endurance Run in Colorado. 26 uur, 14 minuten en 8 seconden later kwam Dauwalter over de streep als eerste vrouw, vierde overall en vestigde ze een nieuw parcoursrecord bij de vrouwen. Dauwalter is de eerste atlete die zowel de Hardrock 100 als Western States in hetzelfde jaar weet te winnen.

Lees ook: Parcoursrecord Western States ultramarathon met meer dan één uur aangescherpt – RunningNL

Hardrock

De Hardrock 100 is een ultramarathon die gelopen wordt in de San Juan Range van Southern Colorado. De route is 102,5 mijl lang en telt meer dan 10.000 hoogtemeters. Het parcours van de Hardrock 100 verandert elk jaar van richting en werd dit jaar tegen de klok in gelopen, met langere, beter beloopbare beklimmingen en steilere afdalingen dan de route met de klok mee. Vorig jaar, vestigde Dauwalter reeds het parcoursrecord van de Hardrock 100, waar ze 26 uur, 44 minuten en 38 seconden over deed. Nu pakt ze dus ook het parcoursrecord in de andere richting. In slechts één jaar, verpulverde ze zo beide records van Diana Finkel. Dauwalters. Dit dubbel succes doet haar reputatie als een van de beste ultramarathonlopers ter wereld opnieuw alle eer aan.

Recordhoudster

Dauwalter is nu recordhoudster van de grootste Noord-Amerikaanse ultrawedstrijden: Western States 100 en beide richtingen van de Hardrock 100. Ook is ze recordhoudster van de Ultra Trail du Mont Blanc en Diagonale de Fous.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Salomon Running (@salomonrunning)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?