De hardloopshort die jou wél moet passen: New Balance RC Short getest

Eindelijk zomer, haal de hardloopshorts maar boven! Mocht je nog een nieuw exemplaar zoeken, dan komt de RC Short van New Balance zeker in aanmerking. Wat maakt deze short een ideale bondgenoot voor jouw hardloopsessies? RunningNL onderwierp de short aan een test.

Om de perfecte loopshort voor elke soort run te creëren, heeft het New Balance Sports Research Lab uitgebreide producttesten uitgevoerd op basis van marktonderzoek. Daarbij werkten ze ook samen met topatleten. Het doel was om hardloopshorts te ontwerpen die niet alleen comfort en topprestaties bieden, maar er ook stylish uitzien.

Enter de New Balance RC Short. De 2-in-1-short is gemaakt met de sneldrogende NB DRY-technologie, die een optimale vochtafvoer garandeert, terwijl de geperforeerde stof met stretch in vier richtingen voor totale bewegingsvrijheid zorgt. Aan comfort geen gebrek: de short heeft een middelhoge taille met aantrekkoord en valt wat losser om de benen, het naadloze binnenbroekje sluit dan weer perfect om je lichaam aan. Je voelt de short amper zitten tijdens je run, zodat je zonder de minste afleiding kilometers kan blijven malen. Dankzij de achterzak met rits aan de buitenkant en twee steekzakken binnenin zijn er voldoende opbergmogelijkheden voor je essentials. De New Balance RC Short is beschikbaar in drie lengtes: 3, 5 en 7 inch.

Wat zegt de test?

Het eerste wat opvalt wanneer je de New Balance RC Short van dichtbij bekijkt, zijn de honderden gaatjes. Even ben ik bang dat die minuscule openingen de zachte stof doorzichtig maken, maar die vrees blijkt ongegrond: zelfs de squat-test doorstaat de short met verve. De NB DRY-technologie doet haar werk: de broek droogt daadwerkelijk in een mum van tijd. Vooral handig om snel zweet af te voeren tijdens een training of wedstrijd in warme omstandigheden – er is weinig zo vervelend als rondlopen in natte kleding –, maar zeker ook om in de mate van het mogelijke voorbereid te zijn op een onverwachte, typisch Nederlandse plensbui.

Bijkomend voordeel voor onhandige hardlopers zoals ondertekende: je hoeft je geen zorgen meer te maken als je tijdens een hardloopwedstrijd een volledig bekertje water over je broek morst.

Je kan de New Balance RC Short eenvoudig aanspannen om je middel, maar ook zonder dat touwtje sluit de brede, elastische tailleband al mooi aan. In het zakje achteraan past net een smartphone, de ‘geheime’ zakjes aan de binnenkant zijn groot genoeg voor een gelletje of een sleutel. Een hele sleutelbos meenemen is dan weer niet zo’n goed idee, de scherpe randjes prikken makkelijk door de dunne stof.

In de short is een aansluitend naadloos binnenbroekje verwerkt. Comfortabel en handig, want omdat je geen onderbroek nodig hebt, verklein je het risico op schuurwondjes door de wrijving van de naden en de stof in combinatie met vocht en zweet. Ook slim ontworpen: in de korte 3”-versie valt de achterzijde een beetje langer dan de voorzijde, zodat de billen helemaal bedekt zijn. En je kan gerust zijn: de short zakt niet af en kruipt niet omhoog tijdens het lopen. Van zware intervaltrainingen tot pittige tempoloopjes of rustige duurtrainingen, aan de New Balance RC Short zal het in ieder geval niet liggen.

Conclusie

Zoek niet langer naar het ideale hardloopshortje, deze New Balance RC Short heeft het allemaal: luchtig, comfortabel én snel. Alleen dat laatste zal je deze zomer zelf nog moeten bewijzen.

De RC Short is verkrijgbaar op newbalance.nl en geselecteerde winkels voor €65,-.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?