De mooiste en verrassendste hardloopbestemmingen in Nederland

Ga met ons mee naar de mooiste en verrassendste loopbestemmingen in eigen land Vakantiegevoel loert om de hoek Het voorjaar kwam maar met moeite op gang, maar nu de zomervakantie voor de deur staat, begint het bij veel mensen te kriebelen. We willen er op uit! Voor de thuisblijvers en vakantiegangers die de grens niet overgaan, zetten we onze en jullie favoriete loopbestemmingen en -ervaringen in eigen land op een rijtje. Want er valt op de hardloopschoenen genoeg te ontdekken in ons prachtige Nederland. Ga er een dagje op uit of creëer je eigen meerdaagse looptrip
Balloërveld, Oerlandschap

“Eindeloos genieten van de natuur, de stilte, de rust, schapen die grazen en vele afwisselende paden over heide en zandverstuivingen.” Zo omschrijft Nanda Hofman het Balloërveld in Drenthe. Het is alsof je terug wordt meegevoerd in de tijd. Eeuwenoude karrensporen zijn nog zichtbaar in het landschap, evenals een tankgracht uit de Tweede Wereldoorlog.

“Het avontuur begint bij de parkeerplaats bij de schaapskooi. Hier kun je rekoefeningen doen, terwijl je een kijkje in de schaapskooi neemt. Honderd schapen gaan elke dag rond 11 uur met de schaapsherder en zijn hond de heide op. Een feestje om te zien! Tijdens het rondje hardlopen kom ik de kudde ook altijd nog een keer tegen. De schapen rustig grazend en de herder die met zijn hond onder een boom zit en de kudde scherp in de gaten houdt. Waar zie je dit nog? Ook al woon ik hier in de buurt en loop ik hier meerdere keren per week, het is voor mij pure rijkdom dat ik in zo’n mooie omgeving woon. Daar laat ik anderen graag van meegenieten.”

Voorpret en ultieme vrijheid

Met meerdaagse loopavonturen in eigen land heeft de Veenendaalse Sanne Heymann ervaring. “Op een dag dacht ik: kan ik naar oma lopen?” Klein detail: oma woonde in het zuidelijke puntje van Limburg, ruim 150 kilometer verderop. “Het voorbereiden van deze loopreis gaf zoveel voorpret! Mijn partner bood aan met me mee te fietsen, zodat ik me om de bagage geen zorgen hoefde te maken. Ik wilde per dag ongeveer een marathonafstand lopen. Dat zijn flinke loopdagen, maar ik zou er de hele dag de tijd voor hebben; het was geen wedstrijd. Ik wilde alleen niet na het lopen van zo’n afstand nog van alles moeten regelen.”

Wil je het hele artikel lezen? Lees dan verder via Blendle of bestel het magazine online.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?