Documentaire over Karel Sabbe’s recordtijd op de Pacific Crest Trail

‘Pacing the Pacific’: dat is de titel van de nieuwe documentaire over de Fastest Known Time van de Belg Karel Sabbe op de Pacific Crest Trail (PCT). De documentaire vertelt het verhaal van Sabbe, een 33-jarige tandarts en succesvol trailloper die de 4.265 km-lange PCT eind augustus in een recordtijd wist af te leggen.

Sabbe voltooide de 4265-km lange trail van Mexico naar Canada in een recordtijd van 46 dagen, 12 uren en 50 minuten. Daarmee legde hij de uitdagende route vijf dagen sneller af dan Timothy Olsen, die de PCT in 51 dagen voltooide in 2021.

Lees ook: Hij doet het weer: Karel Sabbe verpulvert wereldrecord op mythische Pacific Crest Trail – RunningNL

Gratis op Youtube-kanaal

De film over Sabbe’s indrukwekkende PCT-avontuur is sinds 10 oktober gratis te zien op het YouTube-kanaal van Backcountry. Het toont hoe Sabbe gemiddeld 94 km per dag aflegde en het uitdagende deel in Californië van de PCT in een recordtijd voltooide. De documentaire gaat ook dieper in op de motivatie van Sabbe voor het epische avontuur en geeft inzicht in de ondersteuning van zijn toegewijde crew en de voorbereidingen die erbij kwamen kijken.

Bekijk hier de documentaire:

 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?