Doe jij mee aan het grootste hardloopfeest van Noord-Nederland?

De inschrijving voor de 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen is open. Ook dit jaar keert het grootste loopfeest van Noord-Nederland traditiegetrouw terug in het tweede weekend van oktober, op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Naar verwachting doen zo'n 25.000 mensen mee.

De Menzis 4 Mijl van Groningen is, met meer dan 22.000 deelnemers op zondag en 3.000 deelnemers op zaterdagavond, hét grootste loopfeest van Noord-Nederland. Het tweede weekend van oktober zal afgetrapt worden met de Menzis 4Mijl4You op zaterdag 12 oktober. Op zondag 13 oktober om 13.00 uur zal Wouter Bos, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis, het startschot geven voor de 22.000 lopers. Inschrijving voor de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You is vanaf vandaag mogelijk.

Lees ook: Arjen Robben: van marathon tot aan de start Menzis 4 Mijl van Groningen – RunningNL

Samen leefkracht versterken

“Bewegen is niet alleen leuk, het is gezond en het versterkt ieders leefkracht”, aldus de organisatie. “Daarom is Menzis partner van de 4 Mijl. Samen zorgen we ervoor dat inwoners uit de regio op een makkelijke manier meer kunnen bewegen en in contact komen met elkaar.”

Ren voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Deelnemen aan de Menzis 4 Mijl van Groningen en daarbij het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunen? Dat kan met de Charity Run! Wanneer je met jouw actiepagina €300,- of meer ophaalt, ontvang je een gratis startbewijs én het Jeugdfonds shirt. Het bedrag van €300,- staat symbool voor één kind die een jaar lang lid kan worden voor een sport- en cultuurclub. Het Jeugdfonds betaalt namelijk het lidmaatschap van de sport- of cultuurclub voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Ook wordt hierin voorzien in de benodigde kleding of attributen.

In de provincie Groningen zijn er ruim 11.000 kinderen die graag lid van een club zouden willen zijn, maar waar er thuis geen geld voor is. Doneer jij tijdens jouw inschrijving €7,50 of meer? Dan ontvang jij het unieke Jeugdfonds Sport & Cultuur polsbandje.

Paralympisch centrum Noord

De Menzis 4 Mijl van Groningen is een event voor iedereen en om dit kracht bij te zal dit jaar vlak voor de start van de wedstrijd een eenmalig een demonstratiewedstrijd zijn waarbij een selectie handbikers die trainen bij het nieuwe Paralympisch centrum Noord op Beatrixoord de 4 Mijl zullen afleggen op het officiële parcours. “Stichting BEA en Golazo zijn beide organisaties die zich middels zowel breedte als topsport inzetten op het genereren van maatschappelijke impact door sporters het beste uit zichzelf te laten halen. Daarbij zijn Paralympisch Centrum Noord en de 4 Mijl unieke initiatieven in Nederland die atleten in Noord-Nederland een prachtig podium bieden. De handbikers van PCN voegen dit jaar extra spektakel en inclusief sporten op topsport niveau toe aan het grootste loopfeest van Noord-Nederland,’’ zegt Ronald Stevens, manager Stichting BEA.

Schrijf je hier in voor de Menzis 4Mijl4You en de Menzis 4 Mijl van Groningen. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?