Een najaar in topvorm met de nieuwe RunningNL

In het novembernummer van RunningNL krijg je trainingsadvies om meer uit het herfst- en winterseizoen te halen, delen we welzijnstips uit het Hoge Noorden om vrolijk de donkere dagen door te komen en selecteerden we interessante running gear om je dit najaar veilig en warm op pad te sturen. Drievoudig olympisch kampioene Marianne Timmer trekt tegenwoordig meer haar loopschoenen dan haar schaatsen aan en deelt haar passie voor beweging dit keer in ons coververhaal. Dit en veel meer lees je in de nieuwste RunningNL.
Marianne Timmer

We kennen Marianne Timmer vooral van beelden van vroeger waarop ze op het ijs voorbijflitst. Tegenwoordig heeft de drievoudig olympisch kampioene niet zo vaak meer de schaatsen aan, maar loopt ze drie tot vier keer per week hard. Ze beschouwt lopen als een vorm van mediteren. “Ik kom altijd met andere ideeën thuis dan waarmee ik vertrok.”

Fysiek en mentaal sterker

In onze Ask the Coach-rubriek beantwoorden we de vraag of je anders moet trainen in de winter en hoe je dit het best aanpakt. Met praktisch advies en oefeningen leggen onze coaches de ins en outs van wintertraining uit en helpen ze je alvast klaarstomen voor een sterk voorjaar.

Omdat ons mentale welzijn tijdens de donkerste dagen van het jaar flink op de proef wordt gesteld, geven we je graag wat tips & tricks mee uit het Hoge Noorden om je humeur te boosten. Inwoners uit Scandinavische landen zijn vaak gelukkiger dan wij uit de Lage Landen. Wat kunnen we van hen leren om zelf vrolijk de herfst en winter door te komen?

Upgrade je loopuitrusting

Ben jij iemand die je sporthorloge enkel gebruikt om je afstand, tijd en je hartslag te registeren? Er zijn ondertussen tal van wearables beschikbaar met een hele resem aan functies, maar hoe kan je er als recreant mee aan de slag? Wij namen enkele populaire sporthorloges onder de loep en gingen na welke extra tools nu écht nuttig zijn om nog meer uit je wearable te halen.

Verder sturen we je komende maanden graag ook veilig en warm op pad en geven we je een overzicht met handige winterbasics die je daarbij helpen: van lampjes en hoofdverlichting tot reflecterende kledij en warme baselayers. Deze items mogen niet ontbreken in je loopgarderobe (of op je lijstje voor kerst!).

& Verder:

  • Kippenvel & tranen: de emotionele hoogtepunten van de NN Marathon Rotterdam
  • De rol van (ontstekingsremmende)voeding voor een beter herstel
  • Interview met Daan Nieuwenhuis: de snelste Nederlander ooit op de UTMB
  • Duurzame loopschoenen: On Running innoveert met Cyclon
  • Comrades Marathon: de grootste en oudste ultramarathon ter wereld
  • Energietekort in sport: let op voor een metabool onevenwicht
  • NN CPC Loop Den Haag: na eenmalige najaarseditie weer naar de lente
  • … En veel meer

 

RunningNL is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel of bestel RunningNL hier via onze webshop.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?