Enthousiaste deelnemers genieten in het zonnetje tijdens 39e editie Utrecht Marathon

Op 21 mei 2023 stond de Domstad weer in het teken van de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park. Duizenden fanatieke deelnemers en toeschouwers genoten van een zonnig hardloopfeest. Het parcours was een combinatie van de groene omgeving en de historische binnenstad van Utrecht. De start en finish waren op het Utrecht Science Park. Voor goede doel KWF was er een prachtige cheque van €609.713,- euro.

Op zaterdag haalden duizenden hardlopers hun startnummer op. Zondag begon het hardloopevenement om 9:00 uur met de GenDx ¼ Marathon. Na een mooie route gingen Bram Verhagen en Esther Hoezen er met de eretitels vandoor. Zij bereikten de finish na 38 minuten en 37 seconden (Verhagen) en 42 minuten en 8 seconden (Hoezen).

Om 10:00 uur klonk het startschot voor de Utrecht Marathon en de Utrecht Science Park Halve Marathon. Tim Tesselaar won de Halve Marathon bij de mannen met een tijd van 01:11:02. De snelste vrouw op dit onderdeel was Lysanne Wilkens met een tijd van 01:18:42.

De Utrecht Marathon lopers liepen het rondje van de Halve Marathon tweemaal. Maikel Stolwijk deed dat het snelst en wist het best om te gaan met de warme omstandigheden. Hij bereikte de finish met een tijd van 02:33:12. De snelste vrouw op de volledig uitverkochte marathonafstand was Tine Zweers. Zij liep de 42,195 kilometer in een tijd van 03:12:54.

De KWF Mini Marathon was het laatste onderdeel van de dag en completeerde het loopfeest voor jong en oud. De uitverkochte jeugdloop voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar was genieten van start tot finish. Een eervolle vermelding voor Fedde Asma en Hanna Berlijn. Zij waren de snelste tijdens de KWF Mini Marathon van 1,5 kilometer.

Zorg van de Zaak Business Runs

Business Run titelsponsor Zorg van de Zaak genoot van een prachtige debuuteditie. Na het ontvangst op het Utrecht Science Park werden er mooie prestaties gelopen tijdens de Business Runs. De uitslagen van de Zorg van de Zaak Business Runs zijn hier te vinden.

Studenten Estafette

Fanatieke studenten gingen de strijd met elkaar aan tijdens de gloednieuwe Studenten Estafette. Bij dit nieuwe onderdeel liepen studenten in teams van vier de marathonafstand in estafettevorm. Het team ‘Heeren1’23’ deed dat het snelst en finishte met een eindtijd van 03:23:02.

Goede doel KWF

Dit jaar was KWF het goede doel tijdens de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park. Na afloop mocht KWF een cheque van €609.713,- euro in ontvangst nemen. Het enorme bedrag zal gebruikt worden voor baanbrekend onderzoek naar kankerbestrijding in het UMC Utrecht.

Halve Marathon loper Jens Louwenaar haalde een indrukwekkend bedrag op van maar liefst €22.000 euro voor het KWF.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?