Femke Bol naar FBK Games: ‘Wedstrijd in Nederland geeft extra motivatie’

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het Fanny Blankers-Koenstadion. Bol loopt de 400 meter, de afstand waarop ze in Glasgow tijdens de wereldindoorkampioenschappen haar eigen wereldrecord aanscherpte én waar ze vorig jaar in Hengelo een meeting record liep [50.11]. "Hopelijk zit het stadion helemaal vol."

Bol kijkt uit naar haar deelname in Hengelo: “Ik ben ontzettend blij om dat ik kort voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd mag lopen voor eigen publiek, in Hengelo. Een wedstrijd in Nederland geeft mij altijd extra motivatie en energie. Hopelijk zit het stadion helemaal vol.”

Prijzen

Er staat geen maat meer op Femke Bol. Naast haar indoortitels van maart op de 400 en 4×400 meter wist ze vorig jaar in Boedapest ook twee wereldtitels te veroveren, op de 400 meter horden en op de 4×400 meter estafette. Ze werd in 2023 dan ook uitgeroepen tot beste Europese atlete en sportvrouw van Nederland.

Grote ster

Ellen van Langen (Meeting Director) is blij dat ze Bol als grote ster van de FBK Games 2024 kan aankondigen. “Vorig jaar liep ze een fantastisch baanrecord in Hengelo. Dit jaar heeft ze indoor met twee wereldrecords en twee keer goud op de WK in Glasgow al spectaculaire dingen laten zien. Ik hoop dat de FBK Games voor haar dit jaar een mooie laatste boost zijn voor de Olympische Spelen.”

Oranjegevoel

“Femke gaat dit jaar voor eigen publiek hopelijk in een vol FBK-Stadion lopen” vertelt co-meeting director Hans Kloosterman. “Drie weken geleden is de kaartverkoop gestart, en het gaat ontzettend hard. We gaan de Nederlandse topatleten met een oranjegevoel naar Parijs sturen.”

Lees ook: Femke Bol verbreekt opnieuw wereldrecord 400m indoor – RunningNL

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?