APELDOORN - Femke Bol in actie op de finale 400 meter tijdens de tweede dag van de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek. ANP IRIS VAN DEN BROEK

Femke Bol verbreekt opnieuw wereldrecord 400m indoor

Tijdens het NK Indoor in Apeldoorn heeft Femke Bol het wereldrecord op de 400m indoor verbroken. Met een tijd van 49.24 won ze de nationale titel.

Ze verbeterde vandaag haar eigen wereldrecord van 49.26 met tweehonderdste van een seconde, dat ze vorig jaar tijdens het NK liep. Dat Femke Bol van ongekende klasse is, bewijst ze keer op keer. Vorig jaar verbeterde ze het 31- jaar oude wereldrecord van Jarmila Kratochvilova.

Femke liep een droomrace in een overvol Omnisport, waar ze een staande ovatie kreeg van het massaal toegestroomde publiek. Het indoorseizoen is nog maar net van start gegaan. In haar eerste wedstrijd van het seizoen in Metz snelde ze naar 49,69. Een week later kwam de wereldrecordhoudster in het Franse Liévin tot 49,63.

Lieke Klaver moest tijdens het NK Indoor bijna een seconde toegeven en legde beslag op het zilver. Ze liep een persoonlijk record in 50.10. De derde plek werd veroverd door Cathelijn Peeters in 52.08.

Femke Bol gebruikt het indoorseizoen als voorbereiding op haar deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. Daar komt ze uit op de 400m horden, het onderdeel waar ze vorig jaar wereldkampioen op werd.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?