World’s coldest marathon at blistering minus 53C in Oymyakon, Yakutia

Hardlopen in de kou: vijf motivatietips

Het wordt langzaam kouder. En dan is het soms moeilijk jezelf te motiveren om de hardloopschoenen aan te trekken. Deze motivatietips gaan je daarbij helpen!
1. Zoek een loopmaatje
Spreek af met iemand om samen te gaan hardlopen. Bijvoorbeeld je partner, een vriend(in) of iemand uit de buurt. Zo ben je minder (of helemaal niet) geneigd om je training te skippen. Door onderweg met elkaar te praten, vergeet je hoe koud het is. Een hond kan ook een extra stimulans zijn om toch buiten te gaan hardlopen, want die moet sowieso uitgelaten worden. Het is voor sommigen een extra stok achter de deur om buiten te gaan hardlopen.
2. Kleed jezelf goed en mooi aan
Zorg voor functionele, degelijke kleding die je goed beschermt tegen de kou. Kleed jezelf in laagjes, bijvoorbeeld met een extra winterjasje, muts of oorwarmers. Zo heb je het zeker warm genoeg en kun je makkelijk iets uitdoen als je het koud krijgt. Zorg sowieso dat je het warm genoeg hebt als je de deur uitgaat. Wat ook helpt: trek leuke, mooie hardloopkleding aan. Dat geeft een extra drijfveer om te gaan hardlopen. Want je wil toch dat iedereen jouw hippe loopkleren kan bewonderen?
3. Beloon jezelf
Zorg voor een beloning na je loopje in de kou. Niks leukers dan tijdens het hardlopen al te denken aan iets lekkers dat je na de training te wachten staat. Denk aan een warm bad, chocomelk met slagroom of een heerlijke pastaschotel. Klinkt goed, toch?
4. Schrijf je in voor een evenement
Als je een doel hebt, ben je sneller geneigd om je hardloopschoenen aan te trekken. Het geeft je net dat extra zetje om toch die winterse training te doen zodat je in het voorjaar topfit ergens aan de start staat.
5. Geniet en ontspan
Hardlopen is voor velen de ideale manier om hun hoofd leeg te maken en te ontspannen. Focus je daar dan ook op tijdens je winterse training. Je hoeft niet altijd een scherpte tijd te lopen of je grenzen op te zoeken. Na de winter heb je nog voldoende tijd om je hardloopdoelen te verwezenlijken recordtijden neer te zetten. Geniet van je training en het heerlijke gevoel achteraf.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?