Hardlopers Jeroen en Kees wijken vanwege regen uit naar ruiterpad: 100 euro boete

Een grote regenplas vermijden door een een klein stukje van een ruiterpad te nemen? Geen probleem, dachten Jeroen van der Voort en Kees de Groot. Daar hadden twee boswachter een andere mening over. Zij gaven het duo een boete van 100 euro. "Doe niet zo flauw."

Het regende zondag 18 februari al vrij hard, maar Jeroen en Kees besloten toch hun ronde door Castricum te maken. Ze liepen op de verharde weg, maar ook die was op de bewuste plek niet begaanbaar vanwege de regen. “We stonden voor een meer van water, dus snijden we een stukje af om vervolgens onze route op de verharde weg te hervatten”, vertelt Kees aan NHnieuws.

Vlak nadat de heren het ruiterpad nemen, zien ze twee boswachters staan. Die zijn onverbiddelijk. “Doe niet zo flauw. Dit zijn onvoorziene omstandigheden”, zei Kees tegen de boswachter die daarop besluit het koppel samen één boete te geven.

Teruglopen

Kees kan de actie van de boswachters niet waarderen. “Het gaat me niet om het geld, het gaat om de situatie. Waarschijnlijk stonden ze op het hoekje om te kijken of er geen mountainbikers langskwamen, daar klagen ruiters al langere tijd over. Terecht, maar wij zijn geen mountainbikers, we willen gewoon geen natte voeten. In dit geval was er niemand in het bos en naast teruglopen was er geen andere optie.”

Maar de verbazing van Kees wordt alleen maar groter als ze (nadat ze een afschrift hebben gekregen) hun route over het ruiterpad mogen vervolg. “We worden bekeurd voor het lopen op het ruiterpad en vervolgens mogen we doorlopen? Laat ons dan teruglopen.”

Lees ook: Op weg naar Rotterdam: Carina staat aan de start als pacer van haar 10e ‘mooiste’ – RunningNL

Het incident houdt Kees komende zondag niet tegen om opnieuw zijn ronde te maken. “Ik loop iedere zondagmorgen door het duin en dat blijf ik doen.”

Voor wie een bezoek wil brengen aan Zuid-Kennemerland en het risico op een boete wil minimaliseren doet er goed aan om de toegankelijkheid van de paden op de website te checken. Hier vind je informatie over paden waar je gegarandeerd natte voeten krijgt en paden waarvoor een tijdelijke omleiding geldt.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?