Hoe gaat het met de wereldrecordpoging van Karel Sabbe?

De Belgische ultraloper Karel Sabbe ligt op schema om de snelste tijd ooit van de Pacific Crest Trail (PCT) te verbreken. 
De PCT is een wandelpad van zo’n 4.300 kilometer dat langs de westkust van de Verenigde Staten loopt, van de grens van Mexico tot aan de grens met Canada. Het verschil tussen het laagste en hoogste punt bedraagt 4.000 meter en in totaal worden zo’n 120.000 hoogtemeters overwonnen.
Sabbe vertrok maandag 10 juli om 19.00 uur. Om  het wereldrecord opnieuw op zijn naam (Sabbe had het record eerder op zijn naam, maar dat werd verbeterd door Thimoty Olson) te zetten moet hij uiterlijk 30 augustus voor 11.00 uur (lokale tijd) binnen zijn.
Gemiddelde
De kans dat Sabbe dat gaat halen wordt steeds groter. De Belg is inmiddels 31 dagen onderweg en heeft 2831 kilometer afgelegd. Dat is een gemiddelde van ruim 91 kilometer per dag. De huidige wereldrecordhouder Thimoty Olson bereikte het wereldrecord met een gemiddelde van 83 kilometer per dag.
Sabbe heeft inmiddels de grens bereikt van de Amerikaanse staat Oregon, gelegen in het noordwesten van het land. Hij wist de Californië-sectie in 29 dagen, 23 uur en 58 minuten te volbrengen: een nieuw record.

Beer
Overigens krijgt Sabbe af en toe onverwacht gezelschap tijdens zijn reis. Zo spotte hij en zijn entourage al een beer. Gelukkig bleef dat zonder gevolgen en leverde het geen gevaar op.
Volg zijn recordpoging
De avonturen van Sabbe zijn te volgen via zijn eigen instagramaccount en het account van de crew die met hem meereist.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?