Inschrijvingen voor vierde editie Antwerp Marathon geopend

Op zondag 20 oktober vindt de vierde editie van de Antwerp Marathon plaats. Inschrijven voor de najaarsmarathon door ’t Stad kan vanaf nu. Je kan kiezen voor een volledige of een halve marathon.

De Antwerp Marathon start op het Eilandje en heeft met een finish aan het MAS één van de mooist denkbare aankomstplaatsen voor een loopevent. In 2023 beleefde de Antwerp Marathon met 12.800 deelnemers een recordeditie. Dit jaar verwacht organisator Golazo 15.000 lopers aan de start. Het andere grote Antwerpse loopevent – de Baloise Antwerp 10 Miles op zondag 21 april – is meer dan een maand van tevoren al helemaal uitverkocht. Wie de Antwerp Marathon niet wil missen, wacht dus niet te lang met inschrijven.

“Ietsje vroeger dan gepland openen we de inschrijvingen van de Antwerp Marathon”, zegt Greg Broekmans van Golazo. “We kregen de voorbije weken al heel wat vragen naar zowel de hele als halve marathon. Wie de 10 Miles loopt, zoekt ook een doel in het najaar. En wie er niet kan bij zijn op 21 april is extra gemotiveerd om op 20 oktober aan de start te staan. Ook de ander grote stadsmarathons in Europa lopen snel vol. Alles wijst dan ook op een recordeditie van de Antwerp Marathon.”

“Na de stormloop op de inschrijvingen voor de 10 Miles lijkt het me raadzaam om tijdig werk te maken van dat startbewijs voor de almaar aan populariteit winnende Antwerp Marathon”, zegt Antwerps schepen van Sport Peter Wouters. “Daarna begint de lange (trainings)weg naar 20 oktober, de dag waarop je jezelf kan bewijzen aan de start van de halve of hele marathon. Ook voor deze vierde editie lopen we er als stad de kantjes niet af. We gooien naar goede gewoonte onze stadstroeven én stembanden in de strijd zodat de duizenden lopers toch wat kunnen genieten tussen het afzien door.”

De parcoursen van de marathon en halve marathon krijgen op dit moment een update om ze nog aantrekkelijker te maken en worden later bekendgemaakt.

Meer info & inschrijvingen: www.antwerpmarathon.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?