Intervaltraining: Begin het jaar goed
Intervaltraining: Begin het jaar goed

Intervaltraining: Begin het jaar goed

Een nieuw jaar met nieuwe doelen. Wil je dit jaar weer sneller of verder dan verleden jaar? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Je kunt aan je snelheid of je duurvermogen werken, maar veel lopers vergeten dat er ook veel voordeel te halen is met het verbeteren van je loopefficiëntie. Dit geldt zowel voor geoefende, ervaren lopers als voor beginnende lopers. Dus of je dit jaar gaat starten met hardlopen of al jaren loopt: begin het jaar goed en ga soepel lopen!

Wanneer je bij een willekeurige prestatieloop of hardloopwedstrijd de deelnemers goed observeert, valt je waarschijnlijk op dat er veel verschillende manieren van lopen zijn. Vaak herken je iemand al van verre aan zijn of haar manier van lopen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur van hardlopen ontwikkeld. Ook zie je waarschijnlijk een groter…

Het volledige artikel lezen?

Dat kan! Je kunt ervoor kiezen eenmalig voor het artikel te betalen.
  • Eenmalig voor dit artikel betalen, kosten: € 1.00 euro per artikel.
  • Je vindt het artikel ook terug in het magazine dat nu in de winkels ligt (#48), kosten: € 6,25 euro per magazine.
Heb je al een abonnement? Log dan hier in, of gebruik de knop hieronder.
Log in Neem een abonnement

Betaal dit artikel

Avatar
Meer over

Dennis Kaspori

Dennis Kaspori richtte in 2007 samen met Vivian Ruijters hardloopplatform Losse Veter op, de voorloper van RunningNL. Hij is bovendien een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew en bedenker van de Cruyff Foundation 14K Run. Zijn passie gaat uit naar ontwikkelingen op het snijvlak van sport, urban culture en technologie.

Lees verder

[crp limit="1" heading="0" cache="1"]