Kijk met ons vooruit op de 48e NN CPC Loop Den Haag

Duizenden enthousiaste lopers staan op 10 maart aan de start van de 48e editie van de NN CPC Loop Den Haag. Het hoogtepunt van de dag is de NN Halve Marathon, die de lopers dwars door de Hofstad voert. Blik met ons mee vooruit met toploper Khalid Choukoud.

In 2014 werd tweevoudig nationaal kampioen marathon Khalid Choukoud bij de NN CPC Loop Nederlands kampioen Halve Marathon. Choukoud, afkomstig uit de Haagse Schilderswijk, is ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag. “Ik loop al mee met de NN CPC Loop sinds het begin van mijn carrière. Ik had ervan gehoord en wilde graag meedoen. In mijn eerste deelname won ik meteen de 10 km. De CPC Loop Den Haag betekent heel veel voor me. De start is 5 minuten lopen van mijn huis en het is een prachtig breedtesportevenement voor groot en klein. Veel deelnemers kiezen een van de afstanden als doel en trainen daar een jaar voor. Ook bij mijn club Haag Atletiek leeft het enorm. Dat merk je in de maanden vooraf al bij de trainingen.”

Tactiek

Choukoud plaatste zich tijdens de Valencia Marathon begin december voor de Olympische Spelen van Parijs met een toptijd van 02:07:37. Choukoud is duidelijk een man van de 42 kilometer. Pakt hij de voorbereiding voor 21 kilometer anders aan? “Nee, ik train net als voor een marathon, veel duurwerk. Het lopen in Den Haag geeft mij wel extra motivatie om goed te presteren. Ik wil me tonen. Mijn tactiek is net als andere jaren, zo lang mogelijk meegaan met de Afrikaanse toplopers en dan hopen op een podiumplaats. Omdat ik al veel ervaring heb in de Halve Marathon weet ik waar het zwaar kan zijn. Op het stuk langs het strand tussen kilometer 7 en 8 heb je vaak wind tegen en ook op het stuk tussen kilometer 13 en 15 speelt de wind je parten. Daarna is het op volle snelheid terug naar het Malieveld.”

Choukoud heeft tijdens de Halve Marathon natuurlijk zijn focus op een snelle tijd. Heeft hij met dat doel nog tijd om te genieten van het parcours door zijn stad? “Jazeker, mijn favoriete stuk parcours is toch het stuk over de Boulevard, je ziet daar het strand en de zee. Dat is prachtig. Ook het laatste stuk naar de finish is mooi, daar staan op de tribunes heel veel mensen ons aan te moedigen. Hier won ik in 2014 de nationale titel op de Halve Marathon, voor mij een absoluut hoogtepunt.”

Inmiddels heeft de organisatie laten weten dat Abdi Nageeye ook aan de start zal staan van de halve marathon. Hij heeft als doel om zijn eigen Nederlandse record op de halve marathon (red. 1.00.24) te verbeteren.

Ambassadeur

Ook komende editie is Hagenaar Choukoud ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag en zal hij met zijn hardloopervaring proberen zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om mee te doen. “Lichaamsbeweging  en goede voeding zijn heel belangrijk, net als een doel hebben om naartoe te werken. Ik probeer via de NN CPC Loop mensen fit te krijgen voor een onderdeel, of dat nu de 5 km, 10 km of de halve marathon is.”

Meedoen aan de NN CPC Loop Den Haag? De laatste startbewijzen zijn nog beschikbaar voor de 5, 10 of 21,1 kilometer, business run, of één van de kidsruns kan nog via de website. Twijfel niet en schrijf je nog snel in!

Meer lezen over de NN CPC Loop Den Haag? Bestel dan het magazine of lees online via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?