KLM Urban Trail Den Haag: ‘Afzien, maar vooral genieten!’

Zo’n 2.500 deelnemers genoten onder zonnige omstandigheden van een sfeervol hardloopfeestje vol cultuur en gezelligheid door de Hofstad. Een verslag van de 6e editie van de KLM Urban Trail Den Haag, georganiseerd op zondag 2 juli.

De start en finish vonden dit jaar plaats bij het evenemententerrein aan de Lange Voorhout. De deelnemers konden dit jaar kiezen uit routes van ongeveer 6 en 10 kilometer langs en letterlijk door de mooiste plekken van de Haagse binnenstad.

Haagse highlights

Vijftien bijzondere locaties openden deze editie hun deuren voor de deelnemers. Zo ging het parcours door Foodhallen Den Haag, Kloostertuin Vincentius, Amare en nog meer Haagse highlights. Op diverse plekken langs het parcours stonden muzikanten en DJ’s om de deelnemers muzikaal te ondersteunen. Met grote regelmaat gingen de handjes de lucht in en maakten de deelnemers er een feestje van.

Onderweg viel er een heleboel te zien en ontdekken. “Veel deelnemers wisten nog niet van de prachtige Kloostertuin die in de stad verscholen ligt. Ook was de verbazing groot toen het parcours door de ’s-Gravenhaagse stadsrijschool ging. De combinatie van het lekkere weer, een bijzondere parcours en het enthousiasme onder deelnemers, vrijwilligers en parcourspartners zorgden voor een KLM Urban Trail die we niet snel zullen vergeten”, blikt een woordvoerder van de organisatie terug.

We did it wall

“Het was fantastisch om te zien hoe de deelnemers enthousiast en veelal met een brede glimlach op het gezicht terug kwamen bij de finish. Het hardlopen was soms wel afzien, maar het was vooral heel erg genieten.” Na afloop beloonde de organisatie de atleten met een medaille en een tasje met drinks en bites. Veel deelnemers legden hun loopprestatie na afloop vast met een trotse foto bij de We did it wall.

2023

De KLM Urban Trail Den Haag was de zesde KLM Urban Trail van 2023. In het najaar organiseren we nog 6 KLM Urban Trails in mooie en bijzondere binnensteden. De volledige kalender is hier te vinden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?