Foto door: Joris Bisschops

KLM Urban Trail series afgetrapt in Breda

De vierde editie van de KLM Urban Trail Breda op zondag 27 maart is een doorslaand succes geworden. Er stonden bijna 3.000 enthousiaste deelnemers aan de start van de uitverkochte editie. Zij genoten van een parkoers door en langs tal van markante en iconische gebouwen in de ‘parel van het zuiden’. Breda was de aftrap van de KLM Urban Trail series met nog komende events in Utrecht, Groningen en Amsterdam.  

De KLM Urban Trail Breda had een vernieuwde route dwars door de stad. De deelnemers kwamen na de start bij Cross Jumps en Brouwerij Frontaal langs en door zo’n vijftien locaties aan, waaronder het NS Station, de busremise van Arriva, bioscoop Pathé, de redactie van BN DeStem, STRND en Brack. Je kon kiezen uit een afstand van vijf en tien kilometer en bij de finish stond een ontbijt en medaille klaar.

Deelnemers aan de KLM Urban Trail Breda. Foto door: Joris Bisschops

“Het was een mooie aftrap van de serie van twaalf runs door verschillende steden in Nederland. Het is een unieke combinatie tussen sportief bezig zijn en een sociale activiteit, waarbij je als deelnemer op een verrassende manier de stad beleeft en verkent,” keek CEO Remco Barbier van organisator Golazo Nederland terug.  

Dwars door Groninger Forum

De eerst volgende stop in de KLM Urban Trail Series is al op 10 april in Groningen. Het parcours van leidt deelnemers door tal van markante en iconische gebouwen in de ‘Martinistad’. Zo kom je dit jaar voor het eerst ook door het Groninger Forum. Je loopt door de centrale hal met zicht op het hart van het gebouw. Andere blikvangers zijn onder andere het St. Anthony Gasthuis, het hoofdkantoor van Menzis en het Stadslyceum, poolcafé Streetlife, de Media Centrale, het Academiegebouw en de Q-Park parkeergarage onder de Ossenmarkt. Start en finish zijn ook op de Ossenmarkt waar zoals bij elke KLM Urban Trail een lekker ontbijtje en een medaille op je wachten.

Inschrijven kan nog via: groningenurbantrail.nl.

De Domtoren op bij KLM Urban Trail Utrecht

Na Groningen volgt op 18 april al de KLM Urban Trail Utrecht. Dit belooft ook een bijzondere editie te worden met als letterlijk hoogtepunt de Domtoren. Ook in Utrecht kun je kiezen voor een route van 5 of 10 kilometer. Beide afstanden starten en finishen in het Moreelsepark in Utrecht. Vanaf hier loop je in op je eigen tempo door kerken, musea en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

Dit jaar maakt ook de hoogste kerktoren van Nederland deel uit van de route. Je loopt  door zeven eeuwen geschiedenis en trotseert de eerste 59 treden naar de bijzondere Michaëlskapel. Andere blikvangers zijn onder andere de Domkerk, het Spoorwegmuseum, de Gertrudiskathedraal, TivoliVredenburg en het Centraal Museum. Na afloop van de trail is er voor elke deelnemer een ontbijt en een medaille.

Foto: Luka de Kruijf

Inschrijven kan nog via utrechturbantrail.nl

Na Utrecht volgt in deze serie ook nog een vette KLM Urban Trail in Amsterdam.

In RunningNL magazine lees je ook een vooruitblik op de KLM Urban Trail series met de ervaringen van deelnemers. Je kunt het ook online lezen als premium artikel:

“Je komt op plaatsen waar je niet eerder bent geweest”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?