Met vijf vrienden de Marathon van Valencia lopen: ‘Geweldig om dit samen te doen’

Tapas, biertjes en Aqua de Valencia (de lokale variant van Sangria, red.). Het was voor de vrienden Patrick van Balkom (voormalig topsprinter), John van Heeswijk, Ron de Vaan, Jurgen Lootens en Koen van Nieuwburg de beloning voor het volbrengen van de prachtige Marathon van Valencia. “Het moment dat je elkaar na de race weer ziet, is geweldig.”

Twee dagen voor de race, op vrijdag, vloog het vijftal (afkomstig uit Drunen en allen lid van de plaatselijke atletiekvereniging DAK) naar Valencia. Nadat ze op zaterdag met de elektrisch fiets het startnummer ophaalden, stonden de mannen zondagochtend om 08.15 uur aan de start. “Het was voor ons allemaal een korte, onrustige nacht”, vertelt Koen na afloop. “Maar dat hoort er een beetje bij voor de marathon.”

De omstandigheden waren perfect, laat Koen weten. “Bij de start 5 graden, bij de finish 12. En dan ook nog eens vrijwel geen wind. Het parcours? Dat was snel, maar vooral mooi. Met name de start- en finishlocatie ligt schitterend tussen de futuristische gebouwen van Ciudad de las Artes y las Ciencias.”

Snelle tijden

Het vijftal liet prachtige tijden noteren. John (afgelopen NK halve marathon 3e in de categorie 50+) liep 02:43:05, een persoonlijk record. Ook oud-topsprinter Patrick zette een nieuwe persoonlijke toptijd neer: 02:51:35. “I did it”, zegt Patrick na afloop op Instagram. “Deze marathon heeft een geweldige sfeer, perfecte omstandigheden en is goed georganiseerd. Maar buiten dat: het is geweldig om dit samen met mijn vrienden te beleven.”

Jurgen, Patrick, Koen, Ron en John tonen hun startnummer de dag voor de marathon

 

 

 

 

 

 

Jurgen liep 03:04:36. Koen kwam binnen in een tijd van 03:05:46, ook een persoonlijk record. Ron lag op schema voor een toptijd, maar kreeg kramp en kwam uit op 3:12:41.

Koen, na afloop: “Het mooiste moment van de dag was de finish op dat prachtige blauwe tapijt én dat we elkaar weer zagen na de eindstreep. Die trots met elkaar delen, dat is geweldig.”

Voorbereiding

De mannen kijken voldaan terug op het evenement, maar zeker ook op de voorbereiding. Koen: “Het marathontraject is altijd erg leuk om te doen, zeker met z’n vijven. Ook al kwamen de schema’s niet overeen, we hebben veel trainingen samen gedaan. Dat stimuleert enorm. Op naar de volgende!”

Lees ook: Choukoud loopt limiet en plaatst zich voor Parijs – RunningNL

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?