Mike Foppen en Jesper van der Wielen dagen elkaar uit bij Stevensloop

Nationale topatleten Mike Foppen en Van der Wielen gaan zondag 17 maart de strijd aan op de 10 kilometer bij de Stevensloop. Ook Kalid Amin en Luuk Maas starten op de 10 kilometer in Nijmegen. Al deze atleten liepen de 10 kilometer al eens in minder dan 30 minuten. Bij de vrouwen zijn marathonloopster Miranda Boonstra en Mariska Dute de grootste kanshebsters op de overwinning. Nationale junioren kampioenen Roos Blokhuis, Manjorie Janssen, Yasmine Abbes en Illian Martens starten op de 5 kilometer.

Foppen en Van der Wielen

Foppen baarde dit winterseizoen opzien door zich met 7:53 te plaatsen voor de 3000 meter op het EK indoor. Hier haalde hij de finale net niet, maar hij staat met zijn snelle race over 3000 meter wel vierde allertijden op de Nederlandse ranglijst én haalde de Nederlandse titel op dezelfde afstand. Bij de Stevensloop moet hij zien af te rekenen met zijn teamgenoot Jesper van der Wielen. De Wijchenaar liep begin dit jaar 29:22 bij het NK 10 kilometer en werd daarmee vierde. Met zijn persoonlijk record van 28:16 uit 2015 is Van der Wielen de snelste atleet op de startlijst. Eerder won hij de Stevensloop in 2015 en 2018 en kan hij als eerste loper ooit zijn derde overwinning bij de Nijmeegse stadsloop halen.

Sterk collectief Team Zevenheuvelen

Team Zevenheuvelen komt met een sterke groep lopers naar haar thuiswedstrijd. Kalid Amin en Luuk Maas liepen in februari beiden voor het eerst onder de magische grens van 30 minuten. De twee talenten eindigden in dezelfde seconde in 29:53. Gianluca Assorgia uit Amsterdam en de Belgische Laurens Vanderlinde bieden tegenstand aan het sterke collectief van Team Zevenheuvelen.

Jonge talenten op de 5 kilometer bij de vrouwen

Bijzonder is het veld op de 5 kilometer bij de vrouwen. Roos Blokhuis, Manjorie Janssen en Yasmine Abbes behoren bij de grootste Nederlandse talenten op de (middel)lange loopafstanden en staan alle drie aan de start bij de Stevensloop. Blokhuis won recent het NK cross bij de A-junioren en Janssen en Abbes werden bij hetzelfde kampioenschap tweede en derde bij de B-junioren. Ook van de jonge Lotte van der Pol mag wat verwacht worden bij de Stevensloop. Ze werd vijfde bij het NK lange cross bij de dames en bij de NN Zevenheuvelenloop verbaasde ze met 54:11. Tri- en duatlete Sophie van der Most, Ellen van der Kolk uit Enschede en de Zweedse atlete van Team Zevenheuvelen Julia Samuelsson maken het sterke startveld compleet. Mooi detail: Gemiddeld zijn deze dames nog geen 19 jaar oud.

Nog meer toppers

Ook bij de 5 kilometer voor mannen komen twee talenten van Team Zevenheuvelen aan de start. Illian Martens kende een uitstekende start van 2019 met twee Nederlandse juniorentitels op de 10 kilometer en de cross. Wybe Sesink pakte zilver bij het NK cross achter zijn teamgenoot Martens en brons bij het NK 10 kilometer. Op de halve marathon zijn Ronald Schröer en Marije Peters de grootste favorieten. Marije Peters verdedigt haar titel uit 2018 en ook triatleet Wesley Mols komt zijn titel verdedigen.

De 5 kilometer start zondag 17 maart om 12:00 uur, de 10 kilometer om 12:30 uur en de halve marathon om 13:30 uur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?