Mizuno Midnight Runners in Amsterdam: ‘De afwezigen hadden ongelijk’

Crew captain Julie het na 45 minuten vol opzwepende beats en aanstekelijk enthousiasme zo mooi samenvat: “De afwezigen hadden ongelijk.” Gelukkig waren wij er wél bij, want dit concept wordt sowieso een schot in de roos. RunningNL was aanwezig bij de eerste Party Run van de Mizuno Midnight Runners op zaterdag 1 april in Amsterdam. Een reportage.

Fluo-outfit? Check. Partymuziek? Check. Enthousiaste lopers? 24 keer check! Door het regenachtige weer is de opkomst voor de eerste Party Run van de Mizuno Midnight Runners in Amsterdam nog bescheiden, maar dat kan de pret niet drukken. Of zoals crew captain Julie het na 45 minuten vol opzwepende beats en aanstekelijk enthousiasme zo mooi samenvat: “De afwezigen hadden ongelijk.” Gelukkig waren wij er wél bij, want dit concept wordt sowieso een schot in de roos.

Amsterdam

Niets dan lachende gezichten, terwijl met een biertje in de hand wordt nagepraat over de eerste Midnight Runners Party Run op 1 april in Amsterdam. Zo’n 45 minuten eerder kenden de meesten hier elkaar nog niet, maar een rondje hardlopen door Amsterdam, doorspekt met drie bootcamp-oefeningen op pompende beats, bracht daar verandering in. Dat is ook de doelstelling van dit concept: het aanbieden van toegankelijke, sociale hardloopsessies waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Gezelligheid, laagdrempeligheid en het sociale aspect staan centraal.

En dat voel je aan alles. De Midnight Runners doen er werkelijk álles aan om de sessies zo toegankelijk mogelijk te maken. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot
doorwinterde ultraloper. Door ongeveer elke kilometer voor een bootcamp-oefening te stoppen, kunnen tragere lopers de eersten makkelijk bijhalen. De bootcampoefeningen zijn trouwens ideaal om het sociale aspect te stimuleren: het ene moment sta je schouder aan schouder lunges uit te voeren, een kwartier later doe je ‘kruiwagenloop’ met iemand die je net leerde kennen. Na de coolingdown luidt een gratis drankje de afterparty in.

Verbindende factor

De Midnight Runners zorgen voor tegengewicht in een tijd waarin het steeds lastiger is om verbinding te zoeken en sociale contacten uit te bouwen. Iets waar wel veel behoefte aan is, zo blijkt uit het groeiende succes van het concept. Zo zijn er tegenwoordig al Midnight Runners-communities in maar liefst 17 steden over de hele wereld, van Sydney tot Buenos Aires, van New York tot Berlijn. In amper 8 jaar tijd groeide de Midnight Runners-community uit tot een organisatie met meer dan 10.000 actieve leden, die samen al miljoenen kilometers door de meest iconische steden op onze planeet renden.

Wil je het hele artikel lezen? Lees dan verder via Blendle of bestel ons magazine.

Hoe loop je mee met de Mizuno Midnight Runners? 

Gecharmeerd door het concept van de Midnight Runners? Kom dan zelf de sfeer opsnuiven op een van de wekelijkse Bootcamp Runs (elke woensdag om 19 uur) of Party Runs
(een keer per maand in het weekend) in Amsterdam. Het enige wat je hoeft te doen is je hardloopoutfit aantrekken en je laten leiden door de opzwepende beats en het aanstekelijk enthousiasme van de crew captains. Fun gegarandeerd, beloofd! En wie weet verandert het je leven. 

Meer informatie vind je via de website of Instagram-pagina 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?