Credit: Monica Dekker

Monica loopt snelste tijd op Pieterpad: ‘Veel traantjes van vreugde weggeveegd’

De Bredase Monica Dekker (40) heeft het Pieterpad in een recordtijd afgelegd. Ze had 98 uur en 32 minuten nodig om de tocht van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg bij Maastricht af te leggen.

Het Pieterpad is in totaal 500 kilometer en staat bekend als de populairste wandelroute in Nederland.

Supported

Monica had tijdens de tocht, die begon op donderdagochtend 30 maart om 9.00 uur, voortdurend ondersteuning van een team dat haar voorzag van support en voeding. Omdat Monica de tocht ‘supported’ liep, blijft Irene Kinnegim, die in 2022 het pad volledig ‘self-supported’ en dus zonder hulp liep, nog steeds de snelste self-supported loopster met een tijd van 2012 uur en 56 minuten.

De tijden tussen self-supported en supported zijn niet te vergelijken. Lopers die self-supported lopen moeten alles zelf regelen: dat betekent dat ze naar de winkel moeten, eten maken en met een zwaardere rugzak lopen.

Records mannen

Bij de mannen heeft Addie van der Vleuten uit Best het record in categorie ‘supported’ op zijn naam staan. Hij kwam na 78 uur en 10 minuten over de finish. Teun Geurts uit Heeswijk-Dinther heeft het record in de categorie ‘unsupported’ op zijn naam. Hij deed 88 uur en 45 minuten over de tocht.

Lees ook: Wereldrecord: ultraloper voltooit 242 marathons in 70 landen in een jaar tijd – RunningNL

 Vreugde

Monica staat bekend als een uitstekende ultraloopser. Zo liep ze in 2023 de Belgian Ultra Trail, een non-stop race over 385 kilometer dwars door België.

Na de toch, waarin ze in totaal slechts 5 uur sliep, laat ze via Instagram weten genoten te hebben. “Wat een dagen. Geweldige mensen om mij heen. Ik ben vaak door dalen gegaan en heb veel traantjes van vreugde weggeveegd. Wat een bijzondere momenten die een fijne herinnering achter laten. Nu de beentjes omhoog, slapen, eten en nagenieten van de FKT (Fastest Known Time) die ik heb gelopen op het Pieterpad.”

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?