Net als in 2022 is Femke Bol Europees atlete van het jaar!

In het Litouwse Vilnius is Femke Bol zaterdagavond 21 oktober uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar. Het is voor het tweede jaar op rij dat de Nederlandse de prijs wint. Alleen Dafne Schippers ging haar voor, zij won de prijs in 2014 en 2015.

In de verkiezing liet de 23-jarige Bol Jaroslava Mahoetsjich, wereldkampioene hoogspringen, en Maria Perez, die zich in Budapest tot wereldkampioene snelwandelen kroonde, achter zich.

Bol was tijdens de wereldkampioenschappen in Budapest de beste op de 400 meter horden. Met de estafetteploeg pakte ze het goed op de 4×400 meter. De Amersfoortse zette op indrukwekkende wijze de race als slotloopster naar haar hand.

Bekijk hier de de finale van de 400 meter horden tijdens het WK.

Sifan Hassan, die onlangs de marathon van Chicago won in de tweede tijd die ooit door een vrouw gelopen is, stond ook op de shortlist. Maar zij viel af nadat lijst werd ingekrompen naar drie atleten.

Ingebritsen

De bij mannen won Jakob Ingebritsen de titel. Ook hij eiste de trofee voor het tweede jaar op rij voor zich op. Ingebritsen is regerend wereldkampioen op de 5.000 meter.

Bol ook wereldatlete van het jaar?

Bol is door de internationale atletiekfederatie ook genomineerd tot World Athlete of The Year. De winnaar wordt op 11 december bekend gemaakt.

Lees ook: Wordt Femke Bol opnieuw Europees atlete van het jaar? – RunningNL

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?