Ook marathon van Chicago is prooi voor Sifan Hassan

De 30-jarige Nederlandse won in de Verenigde Staten de mytische afstand in de tweede tijd ooit gelopen: 2:13:38.

Hassan liep lange tijd onder het wereldrecord van Tigst Assefa. Die zette twee weken geleden een nieuwe toptijd neer van 2:11:53. De Nederlandse, die dit jaar een bronzen en zilveren medaille veroverde op het WK Atletiek in Budapest, kwam niet aan die tijd, maar het was meer dan genoeg om haar concurrenten achter zich te laten.

‘Crazy pace’

Hassan liet via haar instagrampagina na afloop weten dat de kopgroep op een ‘crazy pace’ van start. “Maar ik wilde bij die groep blijven. De laatste vijf kilometers heb ik afgezien. Wow, ik won opnieuw en dat pas in mijn tweede marathon. En dat ook nog in een fantastische tijd. Ik kon niet gelukkiger zijn.”

“Het was slechts zes weken geleden dat ik viel op de 10.000 meter op de baan (tijdens het wereldkampioenschap in Budapest, red.). Toen was het niet voor mij, vandaag wel”, zegt Hassan.

Wereldrecord mannen

In Chicago zette Kelvin Kiptum het wereldrecord van de mannen scherper. Wat heet: hij verpulverde het oude record van Eliud Kipchoge. Kiptum kwam tot een tijd van 2:00:35. Kipchoge liep vorig jaar in Berlijn 2:01:09.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?