Nienke Brinkman sneller dan ooit in NN CPC Loop Den Haag

De 47ste NN CPC Loop Den Haag is bij de mannen gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53). De opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record van 1.07.44, bijna drie minuten sneller dan ze ooit was.

Op het erepodium werd Brinkman geflankeerd door Rosalinda Jepketer (Bahrein, 1.08.40) en de Keniaanse Pauline Esikon (1.08.47). ,”De laatste kilometer was het zwaarst. Dat was een hel”, sprak Brinkman na afloop. Samen met haar tempomaker voerde ze al na negen kilometer het vrouwenveld aan. “Op dat moment ging de snelheid van de leidende groep omlaag. Voor mij het moment om het tempo op te voren en niet meer achterom te kijken. Het was zwaar, maar het was het meer dan waard.”

Marathon van Boston

De NN CPC Loop Den Haag was nog maar de tweede halve marathon van Brinkman. Vorig jaar liep ze in Zwitserland een tijd van 1.10.43. De atlete die vorig jaar de NN Marathon Rotterdam won in een nationaal record van 2.22.51 en bovendien brons veroverde op de EK in München, bereidt zich voor op de marathon van Boston op maandag 17 april.

“Deze race heeft duidelijk gemaakt dat ik goed op schema lig,’’ aldus Brinkman. De 29-jarige atlete heeft inmiddels een trainingsstage achter de rug van zes en een halve week op hoogte in Kenia.

Khalid Choukoud beste Nederlander

Bij de mannen schudde Brian Kiptoo in de slotfase landgenoot Moses Kiptoo (1.00.55) en Albert Rop (Bahrein, 1.01.05) van zich af. Khalid Choukoud finishte als beste Nederlander: vierde in 1.02.55. Choukoud, dit jaar ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag, had de voorbije week last van een fikse verkoudheid maar was tevreden over zijn prestatie ‘op 85 procent van mijn kunnen’.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?