Nieuw RunningNL-magazine met schoenenspecial, de wereldrecords van Rotterdam & de kracht van samen lopen

Het maartnummer van RunningNL-magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Dit keer spraken we powervrouwen Naomi van As en Mariëlle Smit over hun loopsessies langs de Amstel, helpen we je bij het vinden van de juiste hardloopschoen en geven we je voedingsschema’s mee om optimaal te presteren tijdens je wedstrijd. Dit en veel meer lees je in ons nieuwste magazine. Ontdek het hier.
Naomi Van As & Mariëlle Smit

Hockey-icoon Naomi van As en de bekroonde zakenvrouw Mariëlle Smit hebben als vriendinnen een gemeenschappelijke passie: hardlopen. Met een mengeling van bezetenheid en plezier inspireren ze elkaar tijdens hun rondjes langs de Amstel. In een leuk dubbelinterview vertellen Naomi en Mariëlle over hun hardloopervaringen en vriendschap.

De wereldrecords van Rotterdam           

De NN Marathon Rotterdam staat bekend om zijn snelle parcours, waarop al drie wereldrecords zijn gelopen. RunningNL blikt terug op deze drie mythische records en zocht supporters, deelnemers en organisatoren op die ‘part of history’ waren.

Schoenengids

Van rustige duurtrainingen tot snelle wedstrijden: de juiste loopschoenen zijn van cruciaal belang om je hardloopdoelen mee te ondersteunen. Naar jaarlijkse gewoonte nemen we je ook in dit maartnummer mee in de wondere wereld van de loopschoen. We helpen je bij het vinden van het juiste paar met onze minigids, onderzoeken de trend van carbonschoenen en reviewen enkele veelbelovende nieuwkomers op de schoenenmarkt van 2024.

Eten voor, tijdens en na je wedstrijd

Of je nu een 5 km, 10 km, 10 miles, halve of volledige marathon loopt, jouw voeding speelt een cruciale rol in het behalen van je doelen. Met het advies en voedingsschema’s in dit nummer weet je wat en wanneer je het best eet voor, tijdens en na je wedstrijd om optimaal te presteren.

Samen lopen: de kracht van de hardloopcommunity

Jarenlang was er een individualisering van de sport, maar daar wordt nu op teruggekomen met de opmars van loopcommunity’s en populaire running crews. RunningNL ging op zoek naar de verbindende kracht van samen lopen.

& meer:

  • Bewegen en eten volgens je cyclus
  • Lopen op vermogen: hoe ver staat de technologie anno 2024?
  • Oefeningen voor krachtige voeten
  • Op bezoek in Boston bij ‘de snelste indoorbaan ter wereld’
  • Het verhaal van Sibren Lochs: trainen & leven met de Keniaanse top in Iten

Ontdek de volledige inhoud hier.

RunningNL-magazine is verkrijgbaar in de winkel. Je kan RunningNL ook eenvoudig online bestellen via onze webshop of digitaal lezen via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?