Rotterdam Marathon 2022 FOTO ; Pim Ras

Nieuw wetenschappelijk congres rondom NN Marathon Rotterdam

Voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam vindt op donderdag 13 april een nieuw medisch wetenschappelijk congres plaats: Het Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres. Op deze dag komen meerdere experts, onder andere ex-toploper Kamiel Maase, aan het woord.

Binnen de Rotterdam Marathon Study Group is de afgelopen jaren informatie verzameld gericht op hardlopen en andere duursporten. Deze kennis en ervaring komt tijdens het congres aan bod. In één dag praten experts via plenaire sessies en verdiepende parallelsessies geïnteresseerden bij, waarbij deelnemers zelf een programma kunnen samen stellen.

Sprekers zijn onder andere ex-toploper Kamiel Maase, tegenwoordig Performance Manger Sport Science & Innovation bij NOC*NSF, over topsport in warme omstandigheden. Ook Judith van den Brule is aanwezig. Zij vertelt namens het Radboud UMC over de richtlijn duursport en hardlopen – nieuwe veldnorm evenementenzorg. Naast plenaire presentaties zijn er boeiende parallelsessies waaruit je zelf een keuze maakt.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor (sport)artsen, (sport)fysiotherapeuten, verpleegkundigen in de acute zorg SEH-IC-Ambulance, artsen in de acute zorg SEH-Internist Acute Geneeskunde, sportzorgmasseurs en sportzorgprofessionals/beleidsmedewerkers GHOR die betrokken zijn bij sportevenementen en andere duursporten. Daarnaast is het evenement ook geschikt voor leveranciers en evenementenorganisatoren.

Meer informatie

Meer informatie over het congres, de sprekers en het programma staat op de website.

Het Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres vindt plaats bij het Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam en is een initiatief van Rotterdam Marathon Study Group en Arko Sports Media.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?