Noorse ultraloper wil wereldrecord 48 uur hardlopen verbreken

De 46-jarige Noor Simen Holvik gaat vrijdag 17 november van start in het Amerikaanse Goodyear (Arizona).

Het huidige wereldrecord staat op naam van de Griek Yiannis Kouros. Hij liep in 1996 473 kilometer en 495 meter. Dat is een gemiddelde van bijna 10 kilometer per uur. Holvik gaat zijn recordpoging doen op een parcours van 1,6 kilometer. Tijdens zijn race wordt hij ondersteunend door twee Amerikanen die hem voorzien van eten en drinken.

Overlijden vrouw

Holvik begon pas laat in de dertig met ultralopen. Hij vertelde eerder dat het hem helpt bij het verwerken van het verdriet nadat zijn vrouw overleed. Holvik is vader van twee tieners en stopte onlangs met zijn baan als IT-consultant om zich volledig te focussen op het hardlopen.

Lees ook: Hij doet het weer: Karel Sabbe verpulvert wereldrecord op mythische Pacific Crest Trail – RunningNL

Ervaren

De Noor is een ervaren ultraloper. Hij liep dit jaar de Spartathlon (hij werd daar tweede) en hij heeft hij een ander bijzonder record in handen. Holvik liep als snelste van het meest noordelijke puntje van Noorwegen naar het meest zuidelijke puntje. Toch geeft hij aan dat het halen van het wereldrecord allerminst zeker is. “Ik heb nog nooit zoiets gedaan met zoveel risico en ik hoop geen last te krijgen van knieën en gewrichten. Straks kan ik mijn lichaam niet meer bewegen.”

Andere afstanden

In de Amerikaanse stad staan ook de onderdelen voor  6 uur, 12 uur en 24 uur op het programma.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?