Ontdek de Belgische Ardennen tijdens de Crêtes de Spa

Eind juni vindt de iconische Crêtes de Spa plaats. Dit jaar wordt het een aangepaste, coronaveilige driedaagse.

Het laatste weekend van juni wachten de prachtige bossen in en rond Spa op jou. Deze prachtige regio in België trekt jaarlijks ook heel wat Nederlanders aan die de Ardennen willen ontdekken. De Keytrade Bank Crêtes de Spa, traditioneel op de laatste zaterdag van maart, wordt nu op 25, 26 en 27 juni georganiseerd, met op vrijdag 25 juni een nocturne.

Deze aangepaste driedaagse editie zal er lichtjes anders uitzien dan een ‘normale’ Crêtes de Spa waar je de voorbije jaren misschien al wel aan deelnam. De basis – (trail)lopen of wandelen – in de adembenemende natuur rond Spa blijft uiteraard behouden. Op het programma staan een 10 km, 21 km (zowel lopen als wandelen) en 33 km (trail). Een nieuwigheid dit jaar is ook de avondeditie op vrijdag. Lopers kunnen dan voor een 10 of 21 km kiezen.

Deze nature trail geeft je meteen extra motivatie om de zomer sportief in te zetten. En zo heb je misschien ook meteen een extra reden om er een weekendje weg van te maken met het hele gezin?

Programma

* Vrijdag: nocturne voor lopers 10 km en 21 km (18u – 21u)
* Zaterdag en zondag: 10 km en 21 km lopen of wandelen én 33 km trailrunning (8u30 -14u50)

Veilig sporten

Om alles veilig te laten verlopen, werkt de organisatie met tijdslots waarbinnen je vrij kan vertrekken. Elke 20 minuten kunnen er 60 deelnemers starten. Zo worden te grote groepen deelnemers vermeden en kan je in alle rust en veiligheid starten. Je loopt over de timingmat aan de start binnen je gekozen tijdslot, volgt de pijlen en krijgt aan de finish een welverdiende medaille en een lekkere eindbevoorrading.

Je leest een uitgebreide vooruitblik op deze groene klassieker in ons nieuwste magazine.

Meer info & inschrijven: www.cretesdespa.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?