Op weg naar een wereldrecord: in 200 dagen 200 ultramarathons

Ze begon op 22 november 2022 met haar uitdaging en is van plan dit tot en met 24 mei dit jaar vol te houden. De Amerikaanse Candice Burt is ultraloopster en bezig met een ultramarathonstreak van 200 dagen, waarmee ze het wereldrecord op haar naam wil schrijven.

Iedere dag een afstand van 50 kilometer volbrengen en dat al 150 dagen achter elkaar. Door ijzige koude of zinderende hitte; geen dag werd overgeslagen. Officieus heeft ze hiermee het wereldrecord, dat nu nog officieel op naam staat van haar landgenote Megan Cassidy, al ruim in handen.

Megan liep op 8 januari van dit jaar haar 23e streakdag van een afstand van 50 kilometer. De resultaten van Candice worden op haar laatste voltooide loopdag door het Guiness World Record geverifieerd, waarna haar wereldrecord zal worden toegekend. Haar doel is om de 200 dagen vol te maken. De laatste loopdag van Candice is gepland op 24 mei 2023.

Foto credits: Candice Burt

Wie denkt dat Candice naast haar dagelijkse voettochten niets anders doet, heeft het mis. Ze is een alleenstaande moeder van twee tieners, heeft vier honden en een kat en is eigenaar van Destination Trail. In die rol organiseert ze ultra trail avonturen, bij voorkeur in de bergen. Haar runs, die uren in beslag nemen, moet ze dus tactisch zien te plannen. Het lopen van een ultra midden in de nacht is haar dus ook niet vreemd als ze de volgende ochtend een afspraak heeft of als het overdag te warm is om te lopen.

Op haar instagramaccount neemt ze je mee in haar dagelijkse avonturen en hersenspinsels.

Lees ook: Nieuw wereldrecord: 435 kilometer in 48 uur – RunningNL

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?