Opvallend: Wout van Aert plant deelname hardloopwedstrijd Breda tijdens Giro

In Italië wordt reikhalzend uitgekeken naar het debuut van de Belgische wielervedette in de Giro d'Italia. Volgens verschillende media is de kans ook groot dat Van Aert daar aan de start zal staan. Maar gisteren deed hij op zijn Instagram-pagina een oproep om deel te nemen aan het hardloopevenement Wings for Life World Run in Breda. "Als mijn agenda het toelaat sta ik aan de start."

Deelnemers die participeren in Wings for Life World zamelen geld in voor onderzoek naar ruggenmergletsel. Van Aerts is ambassadeur van het evenement. Op zondag 5 mei zullen op verschillende plekken in de wereld hardlopers aan de start staan. “Het maakt daarbij niet uit of je een professioneel atleet bent, iemand die regelmatig voor de lol rent of een echte beginner. Er is geen eindstreep. 30 minuten na de start begint de Catcher Car te rijden. Die haalt alle deelnemers één voor één in. 100 procent van het inschrijfgeld en donaties gaat direct naar onderzoek naar ruggenmergletsel”, zegt de organisatie op haar website. De Nederlandse en Belgische deelnemers starten in Breda.

Lees ook: Maak kans op een Dynafit Ultra12-hardloopvest: vul onze enquête in! – RunningNL

De start van het evenement is één dag nadat de Giro van start gaat. Als Van Aert in Breda deelneemt, betekent dat dus dat hij de Giro niet zal rijden. Van Aert zelf houdt wel nog een slag om de arm: “Als mijn agenda het toelaat, sta ik ook aan de start. “Teammanager Richard Plugge van Jumbo-Visma laat aan wielerflits weten dat het nog niet duidelijk is welke koersen de Belg gaat rijden. “In november zit onze staf bij elkaar om dit seizoen te evalueren en voorzichtig plannen te maken voor 2024.” Toch liet Van Aert zich aan aan Colombiaanse media ontvallen dat ‘voornamelijk de Giro’ zijn hoofddoel is in 2024. In dat geval zal hij dus toch niet aan de start staan in Breda. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?