Runfluencer Manon Schutter: ‘Jij kunt dit ook!’

In de rubriek runfluencers in het RunningNL magazine presenteren we telkens inspirerende Instagrammers uit de hardloopwereld. Deze keer Manon Schutter (41). Op haar account @manon_runs gunt ze je een blik op de avontuurlijke manier waarop zij hardlopen beleeft.

Een trail langs de Zweedse kust, een expeditie door de woestijn van Dubai naar Oman of een loopavontuur tussen Boston en New York; Manon neemt je graag mee op reis. “Ik vind het gewoon leuk om te delen wat ik beleef. Als anderen daar geïnspireerd door raken, is dat mooi meegenomen.

Hoewel het van haar allemaal niet zo hoogdravend hoeft (noem Manon vooral geen influencer), heeft ze wel een boodschap voor de volgers van haar Instagram-account. “Als ik foto’s plaats van de grappige, megagave dingen die ik beleef, wil ik daar vooral mee zeggen: jij kunt dit ook. Als je mij tien jaar geleden had gezegd dat ik pakweg 550 kilometer van Boston naar New York zou rennen, had ik je voor gek verklaard. Maar je leert langer lopen met kleine stapjes. En uiteindelijk kan iedereen het, want ik ben echt niet specialer dan een ander”, aldus Schutter, die overigens een tweede Instagram-account heeft. Op @manon_schutter toont ze het werk dat ze doet als actrice én model, onder meer voor fabrikanten van sportkleding en sportschoenen.

Nieuwe avonturen

Voor Manon is geen route haar te lang, geen weg nog uitzichtloos. Ze loopt doorgaans tussen de 30 en 100 kilometer per week. “Al moet ik toegeven dat ik het momenteel rustiger aan doe. Ik heb ook nog niet echt een plan. Het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik merk dat ik altijd enthousiast word als er zich nieuwe avonturen aandienen.”

Dubai naar Oman

Maar Manon heeft al heel wat uitdagingen volbracht. Op haar lijstje zijn onder meer de Vulcano UltraMarathon op IJsland (‘zo prachtig!’), de High Coast Winter Trail in Zweden en de Tour Monte Rosa afgevinkt. Ook ging Schutter de uitdaging aan om met zeven vrouwen van Dubai naar Oman te rennen, 180 kilometer in 4 dagen. Door de woestijn, in een land waar ze het best bijzonder vinden om vrouwen in korte broek te zien rennen. Minstens zo bijzonder was het traject Boston-New York, dat ze met vijf anderen aflegde: 550 kilometer in 11 dagen, met een stukje van de befaamde Appalachian Trail bovendien. “Daar deden we, ‘hardlopend’, twaalf uur over een stuk van amper 60 kilometer.”

Wil je het hele interview met Manon lezen? Bestel dan het magazine of lees online via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?