Runfluencer Sunny Schippers op weg naar 100e(!) marathon

In het RunningNL magazine wordt elke editie een inspireerde Instagrammer uitgelicht. In de laatste uitgave was dat Sunny Schippers (41), op Instagram bekend onder de naam @mistermarathon. Op weg naar zijn honderdste marathon kwam zijn boek Marathon Memoires uit. Het bleken vooral zoektochten. Naar liefde, maar ook naar de herinneringen aan zijn vader. "De marathon kan je zoveel brengen, dat wil ik er maar mee zeggen."

Inmiddels zit hij op bijna 100 marathons, dit jaar nog wordt de mijlpaal bereikt. “De zwaarste? De tofste? Ik krijg altijd een heleboel vragen daarover, maar het is toch voor iedereen persoonlijk natuurlijk. Ik wil niemand ook een kant op duwen. Mensen gaan het vanzelf ervaren. De marathon kan je zoveel brengen, dat wil ik er maar mee zeggen. Ook jou. Want iedere loper omarmt vroeg of laat de marathon, daar ben ik van overtuigd. Of ik nu wel of niet een duwtje geef.”

Avonturen

In Marathon Memoires zou het, zo was zijn eigen overtuiging, aanvankelijk alleen over Schippers’ avonturen op de klassieke afstand gaan. Maar meer en meer werd het boek – zoals de achterflap zegt – ‘een zoektocht naar liefde’ en ‘een herinnering aan zijn overleden vader.’ Zonder alles te verklappen kan Schippers wel vertellen dat hij gaandeweg het boek tot de conclusie kwam dat het anders moest.

Wil je het hele verhaal lezen? Bestel dan de papieren versie van RunningNL of lees het artikel via Blendle.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?