Salomon Genesis: toegankelijke & technische trailschoen

Demping, comfort, responsiviteit, stabiliteit: dit zijn de sleutelwoorden om de Genesis te beschrijven. Hoe presteert de nieuwe trailschoen op onze test?
Getest

Al jarenlang laat ik me regelmatig door de trailschoenen van Salomon op sleeptouw nemen tijdens trails in eigen land of in het hooggebergte, waardoor ik met veel vertrouwen de nieuwe Genesis aantrek. Meteen valt het me op dat mijn voeten door een heel comfortabele en beschermende cocon worden omgeven. Voor wie graag extra steun heeft tijdens het lopen, geeft dat veel zin om er lang op uit te treken. De eerste kilometers op asfalt vallen me echter tegen. Het lijkt alsof de schoen de voet zo goed beschermt dat ik geen voeling meer heb met de grond. Gelukkig verdwijnt die ontgoocheling op het terrein, waarvoor de schoenen zijn ontworpen. Op smalle bospaadjes vind ik het dynamisme terug dat we van Salomon mogen verwachten. De Genesis slaagt erin om de vele keien, die je bij sommige schoenen tot vervelens toe door je zolen voelt, perfect te neutraliseren. De All Terrain Contagrip van de zool doet ook zijn werk. Een sprintje over kasseien of bij regenweer van de ene op de andere rotsblok springen verloopt zonder uitglijden. De opvallendste ervaring tijdens het testen van de Salomon Genesis is de ongelofelijk goede stabiliteit van de schoen. In de bochten voel je werkelijk hoe je wordt rechtgehouden en hoe comfortabel je enkel wordt beschermd. Voor mij persoonlijk volgt er nog een meevaller tijdens het testen: na enkele dagen trainen ben ik zowaar verlost van een lichte voetblessure, die ik kort voor de test had opgelopen. Vol ongeduld kijk ik er nu naar uit om met de Salomon Genesis aan de voet door het hooggebergte te lopen.

Conclusie

Met dit nieuwe model bevestigt Salomon nog maar eens waarom het een van de betere trailloopmerken ter wereld is. De Salomon Genesis zorgt voor stabiliteit en ondersteuning, die voor een veilig en comfortabel gevoel zorgen op een heel pittig parcours. In vergelijking met de populaire S/LAB Genesis uit de topcategorie bij Salomon weegt de schoen een tikkeltje meer, maar hiervoor in de plaats krijg je meer stabiliteit en loopcomfort én aan een aanzienlijk lagere prijs.

 

Salomon – Genesis

150 euro

www.salomon.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?