Schijf je in voor de NN CPC Loop Den Haag

Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om zich in te schrijven voor de NN CPC Loop Den Haag. De 48e editie van deze voorjaarsklassieker vindt plaats op zondag 10 maart 2024.

De NN CPC Loop Den Haag is jaarlijks voor vele lopers de start van het hardloopseizoen. De lenteklassieker met diverse afstanden voor jong en oud trekt jaarlijks zo’n 30.000 deelnemers naar de hofstad.

Recreatieve lopers én topatleten

Op de hoofdafstand, de NN Halve Marathon, gaan jaarlijks de internationale toplopers de strijd aan met de nationale top. Zo stuntte Nienke Brinkman de afgelopen editie door de winst van dit onderdeel op haar naam te zetten. De NN Halve Marathon kenmerkt zich door een vlak parcours dat de lopers door de stad naar de boulevard in Scheveningen brengt en van daaruit weer terug naar het Malieveld. Naast de toplopers gaan er jaarlijks duizenden recreatieve lopers van alle leeftijden van start op de diverse afstanden.

Lees ook: Nienke Brinkman sneller dan ooit bij NN CPC Loop Den Haag

Malieveld

Het Malieveld is het middelpunt van de NN CPC Loop. Hier starten en finishen alle onderdelen. De NN CPC4ALL voor lopers met een beperking en gro-up Jeugdlopen vormen de start van de dag. De 5 KM Loop, 10 KM Loop en NN Halve Marathon maken het programma compleet. Met dit brede aanbod aan afstanden is er voor iedere sporter een geschikt doel te stellen.

Hilbert Bredemeijer, Wethouder Sport én fanatiek deelnemer: “De NN CPC Loop is elk jaar een van de grootste en mooiste sportevenementen van Den Haag. Voor zowel jong als oud, ervaren als startende hardlopers is het geweldig om aangemoedigd door stadsgenoten door Den Haag te rennen. Het is een fantastische ervaring om met tienduizenden deelnemers mee te doen en ik kijk er enorm naar uit.”

Voor wandelaars: City Pier Night Walk

In het tweede weekend van maart nodigen we ook de wandelaars uit om Den Haag te ontdekken. Op vrijdagavond 8 maart is de City Pier Night Walk de start van het sportiefste weekend van de hofstad. Bij deze sfeervolle avondwandeling wandelen de deelnemers van het Malieveld naar De Pier in Scheveningen. Op de routes van ongeveer 8 en 12km staan meerdere (muzikale) acts en passeer je Haagse highlights.

Ren tegen kanker

Het goede doel van de NN CPC Loop Den Haag is dit jaar KWF Kankerbestrijding. Onder het motto “Ren tegen kanker” kunnen deelnemers hun deelname opdragen aan het goede doel en sponsorgeld ophalen. Ook kunnen deelnemers bij hun inschrijving een donatie doen.

Inschrijven

Het is inmiddels mogelijk om voor de volgende onderdelen in te schrijven: NN CPC Loop Den Haag: NN CPC4ALL van 1 KM, gro-up Jeugdloop (1 KM en 2,5 KM), 5 KM Loop, 10 KM Loop en de NN Halve Marathon. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor de City Pier Night Walk. Ook bedrijventeams en scholen kunnen zich inschrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?