Sifan Hassan naar marathon Tokio: ‘Bijdragen aan olympisch vuur’

Sifan Hassan staat in 2024 aan de start bij de marathon van Tokio. De race in Japan staat gepland op 3 maart. "Het voelt alsof het kan bijdragen aan mijn olympisch vuur."

Het wordt voor Hassan de derde marathon in haar carriere. De eerste twee, in Londen en Chicago, won ze allebei. De deelname in Tokio wordt voor Hassan een terugkeer naar de stad waar ze in 2021 tijdens de Olympische Spelen successen boekte. Daar was ze de beste op zowel de 5.000 als de 10.000 meter.

Chicago

Hassan verbaasde de wereld door op 8 oktober in Chicago naar de tweede tijd ooit te lopen: 2:13: 44. In april zette in Londen bij haar debuut direct een Nederlands record neer in 2:18:33.

Lees ook: Ook marathon van Chicago is prooi voor Sifan Hassan – RunningNL

Olympisch vuur

Hassan laat tegenover de NOS weten: “Het voelt alsof Tokio de perfecte voorbereiding is op de olympische marathon van Parijs. Het voelt alsof het kan bijdragen aan mijn olympisch vuur.”

De marathon van Tokio presenteerde ook de deelname van Eliud Kipchoge, de 37-jarige Keniaan die wordt gezien als de succesvolste marathonloper aller tijden. Kipchoge heeft het parcoursrecord van Tokio in handen én is de olympische kampioen van 2016 en 2020.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?